Blåbærkake

Nå er det fest! Bursdag eller bryllupsdag. Fantastisk glede for 8 - 10 personer.

Mengde: 1 stk, 8-10 personer
Konditor: Daniel Roos

Ingredienser

Sjokoladebunn
135 gsukker
45 gkakao
100 ghvetemel
20 gsalt
2 gbakepulver
1 gnatron (bikarbonat)
1,5 gvaniljesukker
1 gegg
85 gkaffe, varm
45 grapsolje, nøytral
Blåbærmousse
100 gkesam
50 gPhiladelphiaost
270 gkremfløte 40%
90 gsukker
230 gblåbærpuré (blandede bær)
3 stkgelatinplate
Italiensk marengs
100 geggehvite
30 gvann
200 gsukker

 

Fremgangsmåte

Sjokoladebunn

Sett ovnen på 150°C. Visp egg, olje og sukker luftig og bland inn de tørre ingrediensene. Hell så i den varme kaffen litt og litt om gangen. Stek bunnen på 150° C i en kakeform 20–30 min avhengig av størrelsen på kakeformen. Er formen liten kan det gå fortere.

Blåbærmoussen

Visp kesam, Philadelphiaost og sukker. Visp kremfløten lett. Legg gelatinplatene i bløt. Varm blåbærpuréen og smelt i gelatinet. Bland så puréen med ostblandningen. Avslutt med å blande inn den lettpiskede kremen.

Italiensk marengs

Visp eggehvitene. Kok sukker med vann til 121°C. Start å piske når sukkerlaken er 110–115°C. Hell den kokende sukkerlaken i en stråle ned i den piskede eggehviten (la vispen gå på den laveste hastighet når du heller i sukkerlaken). Visp raskt i et minutt og la den deretter stå på lav hastighet til den blir kald. Fyll marengsen i en sprøytepose og legg til siden.

Montering

Legg sjokoladebunnen i en kakering, fyll deretter blåbærmoussen på bunnen og fyll ringen. Frys deretter kaken. Når kaken er hardfryst, fjern den fra ringen og spre marengsen som på bildet. Avslutt med å brenne marengsen med en gassbrenner.

 

Cookies

MedPalett AS bruker cookies for at nettstedet skal fungere best mulig, for å analysere trafikken på vårt nettsted og for å tilpasse innhold og annonser. Vi samler inn informasjon om hvordan du bruker nettstedet og kan dele det med våre samarbeidspartnere for å vise relevante annonser når du besøker andre nettsteder. Du kan styre bruken av cookies i innstillingene i din webleser. Les mer om hvordan vi bruker cookies her. Ved å fortsette å bruke nettsiden samtykker du i bruken av cookies.