Blåbærpai

Her snakker vi skikkelig kaffekos! Kos deg med den kald. Eller nyt den lunken, da kommer smakene best frem. Pynt med friske blåbær.

Mengde: 6 stk
Konditor: Daniel Roos

Ingredienser

Mørdeig
240 gsmør, usaltet, mykt
170 gmelis
1 stvaniljestang
50 gmandelmel
4 gsalt
2 stkegg, romtemperatur
420 gmel
Blåbærkrem
250 gblåbærpuré (blandede bær)
50 gsukker
25 gsitron
15 gmaisenna
Dekorasjon
100 gblåbær
Havrestrøssel
170 gsukker
130 gsmør
60 ghavregryn
140 ghvetemel

 

Fremgangsmåte

Mørdeig

Begynn med å temperere smøret, og bland deretter smøret med melis, vaniljestangfrø, mel, mandelmel og salt. Når alt er oppløst, tilsetter du egget og blander sammen til en fast deig. La deigen avkjøles i kjøleskapet. Rull deretter ut deigen til omtrent 3 mm tykkelse. Kle de små terteformene med deigen. Stek dem i cirka 7 minutter ved 175ºC. Ta dem ut av ovnen og la de avkjøles.

Blåbærskrem

Kok blåbærpurén sammen med sukker. Bland sitronsaften med maisenna. Kok så alt i 1-2 min.

Havrestrøssel

Bland alle ingrediensene i en mikser. Fordel strøsslet jevnt på en plate og stek i ovnen på 180o C i ca 10 min.

Montering

Fyll terteformene med blåbærkrem, pynt med noen hele blåbær og toppes med havrestrøsslet. Paien kan varmes i ovnen eller nytes kald.

Cookies

MedPalett AS bruker cookies for at nettstedet skal fungere best mulig, for å analysere trafikken på vårt nettsted og for å tilpasse innhold og annonser. Vi samler inn informasjon om hvordan du bruker nettstedet og kan dele det med våre samarbeidspartnere for å vise relevante annonser når du besøker andre nettsteder. Du kan styre bruken av cookies i innstillingene i din webleser. Les mer om hvordan vi bruker cookies her. Ved å fortsette å bruke nettsiden samtykker du i bruken av cookies.