Lag deg en deilig smoothie!

Det er ikke alltid like lett å få i seg 5 om dagen, men et enkelt tips er å lage smoothie. Her kan du blande inn nesten hva du vil og få et næringsrikt mellommåltid som også holder deg mett lenge.

Et godt tips er å blande inn bær, og da spesielt mørke bær fordi de er stappfulle av den kraftfulle antioksidanten kalt antocyaner. Mørke bær er noe av det sunneste naturen har å by på og sammenlignet med annen frukt og bær har skogsblåbær og solbær det høyeste innholdet av antioksidanter, kun slått av krekling og nype!

 

Når man skal lage smoothie kan man bruke nesten hva som helst i kjøkkenskapet, og her gir vi deg en enkel og vitaminrik oppskrift. Tips! Visste du at for å få best mulig opptak av antioksidantene fra bærene bør de ikke spises sammen med melkeprodukter? Melkeproteiner reduserer faktisk opptaket av godstoffene i tarmen, så denne oppskriften er derfor uten melk.

 

Solbær- eller blåbærsmoothie

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 2 dl bær (solbær eller blåbær)
  • 2 godt modne bananer
  • 1 dl eplejuice
  • 2,5 dl soya yoghurt med vaniljesmak, evt Yokos vanilje

Fremgangsmåte:

Bland alle ingrediensene i en blender og fyll opp glasset. Smoothien blir ekstra frisk om bærene er frosne. Strø gjerne noen havregryn eller granola på toppen. Vel bekomme!