Solbærmarshmallows

Solbærmarshmallows

Marshmallows de luxe! Til kaffe, eller hvorfor ikke til et glass bobler? Sweet!

Mengde: 10 stk 
Konditor: Daniel Roos

Ingredienser

Mørdeg
200 gsmør, usaltet
130 gmelis
240 ghvetemel
3 gsalt
2 stkegg
Marshmallows - 2 deler
Del 1
35 gsolbærpuré (blandede bær)
75 gflytende glykose eller glykosesirup

Del 2
35 gsolbærpuré (blandede bær)
75 gflytende glykose eller glykosesirup
15 ggelatinplate
150 gsukker
200 ghvit sjokolade til topping

 

Fremgangsmåte

Mørdeg

Skjær smøret i små biter, bland det i en kjøkkenmaskin. Tilsett deretter de tørre ingrediensene. Når deigen får "sandkonsistens", tilsettes eggene - kjør deigen til den kommer sammen. La deigen hvile en times tid i kjøleskapet. Kjevle deigen så tynn som mulig, 1½ mm. Skjær ut stykker som er 2½ cm brede og 8 cm lange. Stek dem ved 175°C i omtrent 3-4 minutter.

Solbærmarshmallows

Begynn med å bløtlegge gelatinen. Pisk den ene delen med glukose med den ene delen solbærpuré. Ta den andre delen glukose og den andre delen solbærpuré og kok den med sukker til 110°C. Tilsett gelatinen i den kokende blandingen og hell den på solbærpuréen. Visp røren til en luftig marengs. Når røren er omtrent 30°C, fyll den i en sprøytepose, klipp av spissen og spred i lengder på en silikonmatte. La den stå over natten og skjær den deretter i 8 cm lange stenger.

Montering

Legg marshmallowbarene på mørdeigkjeksen og dekk til med smeltet hvit sjokolade.

 

Cookies

MedPalett AS bruker cookies for at nettstedet skal fungere best mulig, for å analysere trafikken på vårt nettsted og for å tilpasse innhold og annonser. Vi samler inn informasjon om hvordan du bruker nettstedet og kan dele det med våre samarbeidspartnere for å vise relevante annonser når du besøker andre nettsteder. Du kan styre bruken av cookies i innstillingene i din webleser. Les mer om hvordan vi bruker cookies her. Ved å fortsette å bruke nettsiden samtykker du i bruken av cookies.