Blåbærene i Medox kan være godt for kolesterolbalansen

Selv om noen er arvelig belastet, er det ofte livsstilen som fører til høyt kolesterol hos de fleste. Heldigvis kan du selv ta grep for å holde kolesterolnivået ditt balansert.

Et høyt kolesterolnivå gir ingen symptomer, og den eneste måten å finne ut av kolesterolet ditt på er ved å ta en blodprøve. Mange oppdager det dermed ved en tilfeldighet, etter en vanlig helsesjekk hos fastlegen. I dag er det rundt en halv million nordmenn, de fleste over 50 år, som tar kolesterolsenkende medisiner.

Men hva er kolesterol egentlig? Kolesterol er ganske enkelt et fettstoff vi ikke klarer oss uten. Det er nemlig en helt nødvendig byggesten som kroppen selv produserer, og som er uunnværlig for alle cellene våre. Det transporteres i blodet via store transportmolekyler, og det er disse som avgjør om fettstoffet har en god eller dårlig effekt på blodårene – også kjent som godt og dårlig kolesterol.

Dersom kolesterolet binder seg til LDL-molekylet, kan det over tid føre til problemer og helseplager. Derfor kalles dette “det dårlige” kolesterolet. Om fettstoffene derimot binder seg til «det gode» molekylet HDL blir kolesterolet heller fraktet bort fra åreveggene. Det aller beste for helsen din er en balansert totalverdi mellom disse to i blodet.

PRØV MEDOX GRATIS I 30 DAGER

Hold kolesterolet i sjakk

Det viktigste du selv kan gjøre for å forebygge høyt kolesterol er å ha et sunt kosthold. Få derfor i deg mindre mettet fett, spis frukt, bær, grønnsaker og fiber. Unngå i tillegg røyking og overdrevet alkoholforbruk, og hold deg i fysisk aktivitet regelmessig. Husk at noen sykdommer, som diabetes, også kan føre til høyt kolesterolnivå.

Ikke alle vet at blåbær er noe av det som kan bidra til å holde kolesterolet i sjakk. Fargestoffet på de blå bærene er nemlig en spesiell type antioksidanter, kalt antocyaner. Forskning viser at disse ekstra virkningsfulle antioksidantene kan bidra til å opprettholde en normal kolesterolbalanse, i tillegg til å hjelpe kroppen med å beskytte mot frie radikaler.

Og det er nettopp antocyaner fra blåbær, og solbær, som Medox-kapslene er proppfulle av.  

Balanserer kolesterolnivåene

Studiene på Medox som er relatert til kolesterolet konkluderer med at kosttilskuddet i betydelig grad senker LDL og hever HDL – og dermed kan bidra til å opprettholde den viktige balansen mellom disse to. 

Å ta en daglig dose Medox kan derfor være et godt supplement til et sunt kosthold og en aktiv livsstil.

Prøv du også! Bestill Medox her