DET NORSKE BLÅBÆRPRODUKTET SOM FORSTERKER LIVET

At blåbær er sunt, har mange fått med seg. Nordmenn er faktisk blant de som spiser mest blåbær i hele verden. Nå gjør en norsk blåbær-satsning det stort både her hjemme og i utlandet, takket være teknologi som trekker ut, og konsentrerer, antioksidanter fra blåbæret. Rett og slett nordisk sunnhet på kapsel.

Famile

Mange av de sunne virkestoffene i blåbær finnes i skallet, frøene og fargestoffet. Det er her de viktige antocyaner sitter – antioksidanter som bidrar til at kroppen styrker immunforsvaret.

Men blåbærene vi kjøper i butikken er utenlandske bær med 70 prosent mindre antocyaner enn ville, nordiske blåbær. Skal du være ekstra sunn, kan du derfor ikke spise hvilke som helst blåbær. Du må spise de viltvoksende bærene som gjør både munn og fingre lilla. Hvor mørk farge bærene har, har nemlig stor betydning. Som en tommelfingerregel kan man si at jo mer fargestoff bærene inneholder, jo mer antocyaner får du med på kjøpet.

Fordi blåbær bare vokser på høsten, får de færreste i seg nok antocyaner fra bærene året rundt.

Rogalandsbedrift mot strømmen

Dette er noe av bakgrunnen for at Sandnes-bedriften MedPalett har hatt stor suksess med Medox: konsentrerte antioksidanter fra blåbær på kapsel. Medox settes pris på av stadig flere både i Norge og andre land på grunn av sine helsebringende egenskaper.

Med utgangspunkt i over 20 års forskning ved Universitetet i Bergen, samt flere års forskningssamarbeid mellom universitetet og deres egen forskningslab i Sandnes, har MedPalett utviklet et rent antocyan-produkt av de mest helsebringende antocyan-molekylene.

Med en patentert fremstillingsprosess, klarer de å foredle en rekordstor mengde antocyaner inn i hver kapsel. Dette har ingen klart tidligere, og er noe av det som gjør produktet så unikt.

Et stort antall olje- og gassrelaterte bedrifter i Rogaland sliter med omfattende omstillingsprosesser etter oljeprisfallet i fjor. Midt oppe i alt dette opplevde MedPalett en vekst. Helsebevisste nordmenn bidro til at de produserte 600 000 esker Medox.

Produksjonen går for fullt, og ettersom stadig flere får øynene opp for den helsebringende effekten av blåbærkapslene, sikter de mot 1 million esker i år, som et bidrag til en bedre folkehelse.

– Produktet deres er helt unikt. Det er, i motsetning til kosttilskudd ellers, klinisk vitenskapelig dokumentert ved universiteter og universitetssykehus i Norge, EU, Australia, Kina og USA helt siden det kom på markedet i 2000

Internasjonal og lokal anerkjennelse

Da den tyske helseindustrigiganten Evonik Nutrition & Care skulle intensivere sin satsing innen helse, ble det søkt verden rundt etter høykvalitetsprodukter.

Evonik lot seg imponere av forskningen og dokumentasjonen bak Medox, og har store planer videre for kosttilskuddet. Her står folkehelse i sentrum.

I 2015 hanket MedPalett inn den prestisjefylte Norrønaprisen for sitt banebrytende arbeid med Medox. Prisen tildeles enkeltpersoner eller firmaer som har bidratt til stimulans, vekst og utvikling av industrien.

 

– Årets vinner av Norrønaprisen er en nyskapende bedrift som har utviklet sin misjon og mål om en bedre folkehelse. Bedriften har bidratt til næringsutvikling innen sin bransje og er nytenkende og banebrytende. De har posisjonert seg lokalt og internasjonalt, sa ordfører Stanley Wirak i Sandnes under overrekkelsen av prisen på Norrønakonferansen 2015.

– Produktet deres er helt unikt. Det er, i motsetning til kosttilskudd ellers, klinisk vitenskapelig dokumentert ved universiteter og universitetssykehus i Norge, EU, Australia, Kina og USA helt siden det kom på markedet i 2000, forklarte Stanley Wirak.

Mange fornøyde kunder

– Jeg tar Medox fordi jeg vil fortsette å ta vare på helsen min, sier Anne Torunn Wilhelmsen (59) fra Stavanger.

– Det er viktig for meg at Medox er et rent naturprodukt som er godt dokumentert, og ikke minst at det er blåbær i det, sier Gunnar Hveem (62) fra Gjøvik.

– Jeg er meget fornøyd med Medox, det er ikke snakk om å slutte, sier Lill Heldre Gulli (70) fra Oslo.

 

Relaterte lenker

Relaterte artikler

Luying Belsnes

BLÅBÆR ER STADIG MER POPULÆRT I KINA

Av Hilde Lima Fjermestad,

Stadig flere kinesere blir oppmerksomme på de helsebringende effektene av blåbær. Luying Belsnes (41) har bodd mange år i Norge, og får ofte spørsmål fra venner og familie i Kina om å ta med blåbærprodukter når hun kommer på besøk.

Gunnar Hiim

STYRK IMMUNFORSVARET TIL HELE FAMILIEN

Av Turid Tjølsen,

Forkjølelse er den helseplagen som rammer oss nordmenn oftest. Visste du at norske barn blir forkjølet så ofte som åtte ganger i året? Heldigvis finnes det grep du kan ta.

Hanaveien 4-6
4327 Sandnes