ELBA (62) SLUTTET I JOBBEN OG FULGTE DRØMMEN

Elba Pineda Gustafsson gjorde det mange av oss bare drømmer om. Hun kom seg ut av en hektisk jobb i restaurantbransjen og startet opp sin egen bedrift innen helse, sunn livsstil og trening. Vendepunktet kom den dagen hun kjente at jobbpresset begynte å ta overhånd.

Elba Pineda Gustafsson

– Jeg begynte å kjenne meg dårlig i kroppen og tenkte “hva er det jeg holder på med?”, forteller Elba.

I mange år drev hun en egen café. Sakte men sikkert kjente hun imidlertid at stresset fra den krevende jobben begynte å tære på helsen.

– Helsemessig sliter denne typen jobb veldig mye på kroppen. Ettersom det var så stressende og krevde så mye energi, ble jeg også mindre aktiv når det kom til trening, sier hun.

Elba bestemte seg for at hun måtte gjøre noe drastisk. Hun sa til mannen sin at det var på tide å kvitte seg med caféen. Som sagt, så gjort. Paret solgte forretningen, og Elba vendte tilbake til sin opprinnelige lidenskap: helse, sunn livsstil og trening. Det var på tide å forsterke livet.

Et ønske om å hjelpe andre

Elba er opprinnelig fra Spania, hvor hun en gang utdannet seg til å bli personlig trener. Dessverre fant hun seg ikke noen jobb innen dette feltet da hun flyttet til Sverige i 1989.

" Hvis du trener og jobber mye, så må du også få tilstrekkelig med hvile

Men nå som caféen var solgt, var tiden kommet for å forfølge karrieredrømmen. Elba startet på videreutdanning innen trening og helse i Sverige, og jobbet hardt for igjen å komme inn på feltet som personlig trener.

Nå har hun drevet sin egen bedrift, Form & Helse, i Stockholm i fjorten år. Til daglig arbeider hun med alt fra treningsveiledning til skreddersydde livsstils-programmer. Målet hennes er at andre mennesker skal kunne leve et sunnere og friskere liv. Helheten er viktig.

– Næring, restitusjon og hvile er veldig viktig. Hvis du trener og jobber mye, så må du også få tilstrekkelig med hvile, sier Elba.

Hjelp til å styrke immunforsvaret

I 2008 ble hun oppmerksom på de helsebringende effektene av de ekstra virkningsfulle antioksidantene som kalles antocyaner.

Antocyaner finnes i fargestoffet i blåbær og solbær og kan bidra til å styrke kroppens immunforsvar og beskytte mot frie radikaler. De kan også bidra til å lindre ømme og stive muskler og ledd.

Både Elba og mannen tar antocyan-tilskudd regelmessig.

– Vi ser positive resultater, sier hun.

Mange av Elbas klienter er eldre og har ulike aldersrelaterte helseutfordringer. Hun forteller dem gjerne om antocyaner, i kombinasjon med et sunt og næringsrikt kosthold og fysisk aktivitet. Hun er også nøye på å poengtere hvor viktig det er å få nok søvn.

Lader batteriene i naturen

Elba selv kjenner seg i dag mye bedre i kroppen. Det er ikke lenger bare i jobbsammenheng at hun er aktiv. Hver helg er hun og mannen ute og går tur i naturen.

– Vi er ute i skog og mark hver helg. Å få være ute i naturen er viktig for oss. Det er det beste vi vet, og vi forsøker å komme oss ut i ulike naturreservat i Stockholm. Hvert år drar vi også på fjelltur. Vi vil helst komme oss bort fra storbyen, sier hun og ler.

 

Relaterte artikler

Par holder i hånden

KAN BLÅBÆR BIDRA TIL Å FOREBYGGE DEMENS?

Av Hilde Lima Fjermestad,

Stadig oppdages nye områder hvor blåbær har en gunstig virkning på helsen vår. Men skjuler de små, mørke bærene enda en hemmelighet? Kan de også bidra til å forebygge demens?

Christel

NÅ SATSER JEG PÅ HELSEN MIN

Av Hilde Lima Fjermestad,

En dag for fem år siden bestemte Christel B. Jørstad (35) fra Oslo for å legge om livsstilen. – Nå har jeg mer energi i hverdagen, smiler hun. Dette er historien om hvordan hun gjorde det.

Par på sykkel

POSITIVE ERFARINGER MED MEDOX

Av Hilde Lima Fjermestad,

Etter 16 år på det norske markedet har Medox fått mange fornøyde kunder. Her kan du lese hva noen av kundene sier.

Trimmer på matte

SLIK KAN DU ENKELT STYRKE MUSKLENE HJEMME

Av Hilde Lima Fjermestad,

Er du glad i å gå lange turer, men kvier deg for å dra på treningssenter for å trene styrke? Her får du 3 gode tips til hvordan du enkelt kan styrke muskulaturen hjemme.

Hanaveien 4-6
4327 Sandnes