Medox fra Sandnes selges til 32 land verden over

Det unike helseproduktet Medox fra Sandnes har reist ut i verden. Etter 16 år på det norske markedet, spises blåbærkapslene fra Rogaland nå også i hele 32 andre land.

Fra Nicaragua til Singapore og India , har helsebevisste mennesker verden over funnet fram til Medox. Noen av de internasjonale kundene er nordmenn som har flyttet til utlandet, andre har blitt anbefalt Medox av norske bekjente. Mange har ingen annen tilknytning til landet vårt, men har lest om kosttilskuddet i internasjonale forskningsrapporter.

" Mange har ingen annen tilknytning til landet vårt, men har lest om kosttilskuddet i internasjonale forskningsrapporter

Medox er nemlig klinisk vitenskapelig dokumentert gjennom flere studier ved universiteter og universitetssykehus, både i Norge og internasjonalt. Det som gjør dette spesielt, er at det forskes på selve Medox-produktet, og ikke bare på separate virkestoffer. Forskningen er publisert i flere internasjonale medisinjournaler.

Norsk kvalitetsprodukt

Medox inneholder høye verdier av antocyaner, fargestoffet i blåbær og solbær. Antocyaner er ekstra virkningsfulle antioksidanter som kan bidra til å styrke immunforsvaret og hjelpe kroppen med å beskytte mot frie radikaler. Medox kan også bidra til å lindre ømme og stive muskler og ledd.

Blåbærkapslene er både utviklet og produsert i Norge, av selskapet MedPalett. De inneholder hele 80 mg antocyaner.

Historien startet på 80-tallet, da forskere ved Universitetet i Bergen undersøkte over 5000 ulike plantearter for å avdekke mulige helsebringende effekter. De fant fram til noen veldig interessante molekyler i antocyanene i mørke bær. Forskningen fortsatte på 90-tallet i MedPaletts laboratorier, og resultatet ble Medox.

Produksjonen foregår ved Medox-fabrikken, som ligger idyllisk til innerst i Gandsfjorden i Sandnes. Det å isolerte de effektfulle antocyan-molekylene er en svært avansert prosess.

" Selv om MedPalett nå er en del av et internasjonalt konsern, vil både produksjon, forskning & utvikling og distribusjon foregå fra Sandnes som før

Derfor benyttes en høyteknologisk produksjonsprosess som er utviklet av MedPaletts egne forskere og ingeniører. Produksjonen blir løpende kvalitetssikret i forskningslaboratorier som ligger like ved fabrikken. Tilsammen gjør dette Medox til et helnorsk kvalitetsprodukt.

Stor-satsing i Tyskland

I 2016 ble MedPalett kjøpt av det tyske kjemi og life science-selskapet Evonik Nutrition & Care. Disse vil satse stort på å markedsføre Medox internasjonalt under kategorien nutraceuticals – produkter som ligger i området mellom mat og medisin (se faktaboks).

Evonik har en markedsorganisasjon som dekker over 100 land. Medox vil derfor snart være tilgjengelig for kunder i enda flere land.

Selv om MedPalett nå er en del av et internasjonalt konsern, vil både produksjon, forskning & utvikling og distribusjon foregå fra Sandnes som før.

Takket være den internasjonale utvidelsen og stadige veksten, kan man i dag si at MedPalett er intet mindre enn en Rogalands-bedrift som går mot strømmen.

Les mer om: