“NORDISK MAT” I EN KAPSEL

Nordisk mat” har de siste årene blitt et stadig mer utbredt begrep rundt om i verden, og særlig på ekslusive restauranter med en, to eller tre stjerner i Michelin guiden.

Hender med blåbær

Det var Nordisk Ministerråd som i sin tid sto bak satsningen “Ny Nordisk Mat” med mål om å koble regionale verdier, gastronomi, råvare og turisme.

Resultatet lot ikke vente på seg. Alle de nordiske landene har i løpet av de siste 10 årene opparbeidet seg et betydelig gastronomisk renommé ved å vinne store internasjonale kokkekonkuranser.

Verden ser til Norden

Det som først og fremst kjennetegner “Nordisk mat” er at det skal være enkelt i form av færre ingredienser. Det skal også være lokale kortreiste matvarer, og selvfølgelig både ferskt og estetisk. I tillegg er “Nordisk mat” kjent for å være sesongbetont og bra for helsa, med mindre fett og sukker.

Særlig i England har begrepet “Nordisk mat” blitt stort. Mye takket være flere populære matprogrammer på BBC, med blant andre norske Andreas Viestad og den svenske TV-kokken Tareq Taylor som viser nordisk kokkekunst i vakre omgivelser.

Stappfulle av antioksidanter som bidrar til å dempe forkjølelsessymptomer

Flere restauranter med Michelin-stjerner

Nylig ble restauranten Maaemo i Oslo belønnet med tre stjerner i Guide Michelin. Det samme ble Garanium i København. Men det er ikke bare i hovedstedene det kan lages god mat. Restauranten Re-Naa i Stavanger ble i år den første norske restauranten utenfor Oslo som fikk en Michelin-stjerne.

Blåbær er essensen av Norden

Du finner neppe noe mer nordisk enn blåbær. Det lille robuste bæret som har overlevd det hardbarkede nordiske klimaet i alle år, har alltid vært en viktig del av kostholdet i Norden. Stappfulle av antioksidanter som bidrar til å dempe forkjølelsessymptomer, virker lindrende på ømme og stive ledd, og som i tillegg er lett blodtrykk- og kolesterolsenkende.

Medox er et hundre prosent naturlig kosttilskudd, fremstilt av antocyaner fra skallet på viltvoksende blåbær og solbær. Gjennom en egen patentert prosess hentes antocyanene ut, samtidig som molekylene i virkestoffet bevares. De rene antioksidantene blir gjort om til pulverform og konsentrert i kapsler.

Vitenskapelig dokumentert

I motsetning til de aller fleste andre kosttilskudd på markedet kan Medox vise til vitenskapelig dokumentasjon i form av en rekke kliniske studier ved norske og internasjonale universiteter og universitetssykehus.
Selskapet MedPalett, som produserer blåbærkapslene Medox ved sin egen fabrikk i Sandnes, ble nylig kjøpt opp av den tyske helseindustrigiganten Evonik, så nå legges det til rette for at “Nordisk mat” i en kapsel skal bli tilgjengelig for resten av verdens helsebevisste befolkning.

I motsetning til de aller fleste andre kosttilskudd på markedet kan Medox vise til vitenskapelig dokumentasjon

Hanaveien 4-6
4327 Sandnes