Rogalandsbedriften som går mot strømmen

Mens et stort antall olje- og gassrelaterte bedrifter i Rogaland sliter med omfattende omstillingsprosesser etter oljeprisfallet i fjor, opplever den lille Sandnes-bedriften MedPalett en eventyrlig vekst.

Bedriften produserer blåbærkapslene Medox ved sin egen fabrikk i Sandnes. Medox er et hundre prosent naturlig kosttilskudd som fremstilles av antocyaner fra skallet på viltvoksende blåbær og solbær. Gjennom en egen patentert prosess hentes antocyanene fra bærene ut, samtidig som molekylene i virkestoffet bevares, før de blir gjort om til pulverform og konsentrert i kapsler.

Sterk kontrast

Det er flere enn bare petroleumsbransjen som merker oljekrisa på kroppen. Eiendomsmeglerne sliter med å få solgt boliger, selv om prisene faller. Hoteller og restauranter som tidligere var fulle av folk, står nå nesten folketomme. Det merkes med andre ord i hele samfunnet.

" Medox er et hundre prosent naturlig kosttilskudd som fremstilles av antocyaner fra skallet på viltvoksende blåbær og solbær

Hele 14 000 personer i Rogaland er nå uten arbeid. Det er den høyeste ledigheten i fylket på 20 år. Verst har det gått ut over ingeniører, IKT-sysselsatte og industriarbeidere. Men også meglere og konsulenter leter nå etter nye jobber.

Midt oppe i alt dette opplevde MedPalett en vekst på hele 46 prosent. Helsebevisste nordmenn bidro til at de produserte 600 000 esker Medox. Produksjonen går for fullt, og ettersom stadig flere får øynene opp for den helsebringende effekten av blåbærkapslene, sikter de mot 1 million esker i år, som et bidrag til en bedre folkehelse.

Internasjonalt gjennombrudd

Selskapet, som har produsert Medox på fabrikken i Sandnes i 16 år, ble nylig kjøpt opp av den tyske helseindustrigiganten Evonik Nutrition & Care, som har store planer med MEDOX® på verdensbasis. Produksjonen som går 24 timer i døgnet kommer fortsatt til å foregå i Sandnes, hvor det legges til rette for økt produksjonskapasitet.

Vitenskapelig dokumentert

Suksessen Medox nå opplever kommer av at de i motsetning til de aller fleste andre tilbydere av kosttilskudd, kan vise til  en rekke kliniske studier ved universiteter og universitetssykehus både her hjemme og internasjonalt. De helsefremmende egenskapene til blåbærkapslene er blitt publisert eller offentliggjort i anerkjente internasjonale ernærings- og medisinjournaler.

Markedet for nutraceuticals, eller produkter som klassifiseres mellom mat og medisin, er det desidert mest hurtigvoksende markedet på verdensbasis. Her er det selvfølgelig mange om beinet, men det er ytterst få som kan tilby et produkt med vitenskapelig dokumentert effekt.

Styrker immunforsvaret

Blåbær har vært en viktig del av kostholdet til oss nordmenn helt siden de første nordboerne slo seg ned langt her oppe i nord. Det lille robuste bæret er en viktig kilde til antioksidanter, som bidrar til å styrke kroppens immunforsvar og beskytter cellene dine mot oksidering. I tillegg kan antioksidanter dempe forkjølelsessymptomer og virke lindrende på ømme og stive ledd.

Medox selges allerede til 32 land, men nå skal også resten av verden få nyte godt av den helsebringende effekten de naturlige blåbærkapslene gir.

NUTRACEUTICALS
Nutraceuticals er en samlebetegnelse som brukes til å beskrive produkter laget av matvarer med helsemessige fordeler. Uttrykket “nutraceutical” kombinerer “nutrient” (næringsstoff) og “pharmaceutical” (et medisinsk medikament).

Les mer om: