Sandnes-suksess selges over hele landet

Det går så suser hos MedPalett i Sandnes om dagen. Den lille Rogalandsbedriften har blitt stor, og eksporterer suksessproduktet Medox fra Lindesnes til Nordkapp, med en stor kundeandel i Oslo.

Og ikke nok med det – blåbær fra nord-Sverige og innovasjon fra en liten bedrift innerst inne i Gandsfjorden i Sandnes har gitt tilhengere i 32 land verden over.

Prosjektet for en bedre folkehelse har røtter tilbake til helse-forskning på 80-tallet ved Universitetet i Bergen. På 90-tallet ble funnene tatt til Sandnes og forsket videre på hos MedPalett. Det har vært en lang og spennende reise frem til 600 000 solgte esker i 2015.

Blåbær + Sandnes-innovasjon = bedre folkehelse

Det er spesifikt det viltvoksende blåbæret som gjør Medox så spesielt – det inneholder nemlig mye mer av antioksidant-gruppen antocyaner enn blåbærene med hvitt kjøtt som du kanskje har sett i butikken.

Medox inneholder nemlig mye mer av antioksidant-gruppen antocyaner enn blåbærene med hvitt kjøtt

Det viktigste er likevel den patenterte Sandnes-teknologien som henter ut konsentrerte antocyaner uten å ødelegge dem i prosessen. Dette er for at de skal kunne bidra til å styrke immunforsvaret og hjelpe kroppen med å beskytte mot frie radikaler. Medox kan bidra til å lindre ømme og stive muskler og ledd.

Det er nå eventyret begynner!

Fra og med denne våren får Medox ekstra muskler til å nå ut i verden. Det tyske selskapet Evonik spenner over 100 land, og har nå inngått en avtale som gjør at Medox for alvor kan distribueres internasjonalt.

Den unike kompetansen hos ingeniørene i Sandnes gjør det til en selvfølge at produksjon og forskning fortsatt vil skje i samme by. Produksjonen går nå 24 timer i døgnet, og det legges til rette for økt produksjonskapasitet.

Les mer om: