Bedre hverdagshelse med blåbær

Publisert:

Den norske blåbærsesongen er i gang, og med disse fristende oppskriftene kan du lage lekre retter av skogens blå gull til både hverdag og fest.

Blåbær er en tidløs favoritt blant både liten og stor – enten bæret spises rett fra lyngen eller brukes som ingrediens i  fest- og hverdagsmat. For disse mørke bærene er ikke bare gode på smak, de er også en suveren kilde til fiber og kraftige antioksidanter som bidrar til å ivareta flere av kroppens viktigste funksjoner.

Når bærsesongen starter i midten av juli, gjør du med andre ord lurt i å plukke med deg så mye blåbær som mulig.

JUBILEUMSTILBUD: Medox fyller 20 år - bestiller du nå får du én måneds forbruk gratis!

De sunneste blåbærene er nordiske

Får du ikke brukt bærene med én gang, kan de med fordel fryses rett etter plukking. Da beholder bærene både smak og næringsinnhold. Og apropos næringsinnhold – visste du at nordiske, viltvoksende blåbær inneholder 70 prosent mer antioksidanter enn hageblåbærene du ofte får kjøpt i butikken? Det er derfor vi i Medox kun benytter oss av blåbær fra de nordsvenske skoger.

Blått er rått – ta delingstesten

Og er du i tvil om hva slags blåbær du har med å gjøre? Del bæret i to! Er innmaten hvit er det et hageblåbær, er innmaten blå er det et skogsblåbær – enkelt og greit.

Det blå fargestoffet er for øvrig proppfullt av antioksidanter kalt antocyaner. Det er vitenskapelig bevist at antocyanrike blåbær kan bidra til normal blodsirkulasjon og kolesterolbalanse, og i tillegg har de en rekke andre helsefremmende egenskaper. Blått er rett og slett rått!

Fristende delikatesse eller hverdagsfavoritt?

At blåbær er små bær med stor virkning er det ingen tvil om, og derfor kan du unne deg våre blåbærfavoritter med god samvittighet. Oppskriftene er utviklet av den svenske mesterkonditoren Daniel Roos.

Prøv for eksempel en deilig blåbærpannacotta når familien samles eller som dessert til en romantisk middag for to. Oppskrift finner du her.

Trenger du et smaksrikt alternativ til en fest eller bursdag?

Hva med å prøve en luftig kake med blåbær og sjokolade? En uslåelig kombinasjon! Oppskrift finner du her.

Det beste er selvfølgelig å få i seg blåbær på jevnlig basis, og blåbærsyltetøy er en skikkelig hverdagsklassiker!

Blåbærsyltetøy er godt på brødskiva og til grøt, og en soleklar makker til både pannekaker og vafler. Oppskrift finner du her.

Velbekomme!

Medox er laget av nordiske blåbær – bestill din første pakke gratis her

Det er viktig med et variert og balansert kosthold i tillegg til en sunn livsstil.

MEDOX nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut én til to ganger per måned. Vi støtter ikke spam, og du kan melde deg av når du selv vil. Link til avmelding finner du nederst i hvert nyhetsbrev.

Cookies

MedPalett AS bruker cookies for at nettstedet skal fungere best mulig, for å analysere trafikken på vårt nettsted og for å tilpasse innhold og annonser. Vi samler inn informasjon om hvordan du bruker nettstedet og kan dele det med våre samarbeidspartnere for å vise relevante annonser når du besøker andre nettsteder. Du kan styre bruken av cookies i innstillingene i din webleser. Les mer om hvordan vi bruker cookies her. Ved å fortsette å bruke nettsiden samtykker du i bruken av cookies.