BAK MED BÆR: Skogsblåbær er ikke bare sunt og godt i seg selv, men setter deilig smak på for eksempel kaker og andre desserter.

Bedre hverdagshelse med blåbær

Den norske blåbærsesongen er i gang, og med disse fristende oppskriftene kan du lage lekre retter av skogens blå gull til både hverdag og fest.

Velkomsttilbud:

3 esker for prisen av 2

Bestill nå

Blåbær er en tidløs favoritt blant både liten og stor – enten bæret spises rett fra lyngen eller brukes som ingrediens i  fest- og hverdagsmat. For disse mørke bærene er ikke bare gode på smak, de er også en suveren kilde til fiber og kraftige antioksidanter som bidrar til å ivareta flere av kroppens viktigste funksjoner.

Når bærsesongen starter i midten av juli, gjør du med andre ord lurt i å plukke med deg så mye blåbær som mulig.

De sunneste blåbærene er nordiske

Får du ikke brukt bærene med én gang, kan de med fordel fryses rett etter plukking. Da beholder bærene både smak og næringsinnhold. Og apropos næringsinnhold – visste du at nordiske, viltvoksende blåbær inneholder 70 prosent mer antioksidanter enn hageblåbærene du ofte får kjøpt i butikken? Det er derfor vi i Medox kun benytter oss av blåbær fra de nordsvenske skoger.

Blått er rått – ta delingstesten

Og er du i tvil om hva slags blåbær du har med å gjøre? Del bæret i to! Er innmaten hvit er det et hageblåbær, er innmaten blå er det et skogsblåbær – enkelt og greit.

Det blå fargestoffet er for øvrig proppfullt av antioksidanter kalt antocyaner. Det er vitenskapelig bevist at antocyanrike blåbær kan bidra til normal blodsirkulasjon og kolesterolbalanse, og i tillegg har de en rekke andre helsefremmende egenskaper. Blått er rett og slett rått!

Fristende delikatesse eller hverdagsfavoritt?

At blåbær er små bær med stor virkning er det ingen tvil om, og derfor kan du unne deg våre blåbærfavoritter med god samvittighet. Oppskriftene er utviklet av den svenske mesterkonditoren Daniel Roos.

Prøv for eksempel en deilig blåbærpannacotta når familien samles eller som dessert til en romantisk middag for to. Oppskrift finner du her.

Trenger du et smaksrikt alternativ til en fest eller bursdag?

Hva med å prøve en luftig kake med blåbær og sjokolade? En uslåelig kombinasjon! Oppskrift finner du her.

Det beste er selvfølgelig å få i seg blåbær på jevnlig basis, og blåbærsyltetøy er en skikkelig hverdagsklassiker!

Blåbærsyltetøy er godt på brødskiva og til grøt, og en soleklar makker til både pannekaker og vafler. Oppskrift finner du her.

Velbekomme!

MEDOX ER LAGET AV NORDISKE BLÅBÆR – BENYTT DEG AV VÅRT VELKOMSTTILBUD HER! 

Det er viktig med et variert og balansert kosthold i tillegg til en sunn livsstil.


Medox med blåbær og solbær, som inneholder antocyaner, har flere dokumenterte helseegenskaper:

Blåbær bidrar til:
  • Å beskytte cellene mot oksidativt stress
  • Øynenes normale funksjon og synsevne
  • Blodkarenes normale funksjon og normal blodsirkulasjon
  • Et balansert kolesterol
Solbær bidrar til:
  • Immunsystemets normale funksjon
  • Musklenes normale funksjon