Ungt par jogger i skogen

Blåbær bidrar til normal blodsirkulasjon

Unormal blodsirkulasjon kan komme av en rekke ulike årsaker. Men visste du at blåbær kan bidra til normal blodsirkulasjon - en av kroppens viktigste transportsystem?

 

Verv en venn og velg en kjekk gave!   

Bestill nå

Blodomløpet og blodet er kroppens transportsystem og består av hjerte og tre typer blodkar, kalt arterier, kapillærer og vener. Blodomløpet er delt inn i det store og det lille kretsløpet som bindes sammen via hjertet.

Blodets hovedoppgave er å transportere oksygen, næringsstoffer og vann ut til cellene, og det hjelper til med å fjerne avfallsstoffer som blant annet karbondioksid. I tillegg transporterer blodet hvite blodlegemer, hormoner og varme rundt i kroppen.

Hjertet pumper blodet ut i blodårene, og i løpet av fem minutter har denne store muskelen pumpet alt blodet en runde rundt i kretsløpet hos et voksent menneske. I løpet av én time har det pumpet ut hele 300 liter blod ved hjelp av 4200 hjerteslag.

Det sier seg selv at en normal sirkulasjon er viktig for at denne prosessen skal foregå uten store hindringer. En unormal blodsirkulasjon tilsier derimot at det er nedsatt sirkulasjon i arteriene eller pulsårene utover i kroppen.

Unormal blodsirkulasjon merkes ofte ikke

Unormal blodsirkulasjon er vanligere enn mange tror, og merkes ofte ikke på kroppen. Vær likevel obs på et av de vanligste symptomene: kalde og dovne føtter. 

Sjansene for unormal blodsirkulasjon øker kraftig dersom du røyker, har diabetes eller høyt blodtrykk. Hvis du røyker og får påvist unormal blodsirkulasjon, er det helt nødvendig å stumpe sigaretten for å unngå at tilstanden langsomt forverrer seg.

En sunn og aktiv livsstil hjelper

Du kan gjøre mye selv for å bidra til en normal blodsirkulasjon, og som med mange andre tilstander i kroppen er det en sunn og aktiv livsstil som gjelder. Regelmessig aktivitet og trening vil kunne gjøre det bedre, forsøk for eksempel å følge helsemyndighetenes anbefalinger om å gå i en halvtime hver dag. Husk at du kan dele opp minuttene, og at all bevegelse vil kunne hjelpe.

For at kroppen skal fungere optimalt, trenger den i tillegg skikkelig drivstoff via et riktig kosthold. Med sunn og variert kost sikrer du at kroppen får de vitaminene og mineralene den trenger. Samtidig kan du regulere inntaket av de matvarene som ikke er gunstige for blodsirkulasjonen. Vær derfor påpasselig med inntaket av mettet fett og rødt kjøtt, og sørg heller for å få i deg rikelig med fisk, grove kornprodukter, grønnsaker, frukt og bær.

VERV EN VENN - OG VELG EN KJEKK GAVE HER! DEN DU VERVER FÅR BENYTTE SEG AV VÅRT VELKOMSTTILBUD. 

Blåbær er nyttig for blodkarene

Foruten regelmessig mosjon, er et godt kosthold viktig for å opprettholde et velfungerende hjerte- og karsystem. Og det er her blåbærene kommer inn. Forskning har nemlig vist at antocyanrike blåbær kan bidra til blodkarenes normale funksjon og til å opprettholde normal blodsirkulasjon. Dette har igjen en positiv innvirkning på blant annet synsevnen vår.

Grunnen til at blåbær er så bra for kroppen vår er at de inneholder antioksidanter - som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress - kalt antocyaner, som er den mørke fargen vi ser på skallet og i fruktkjøttet til bærene. Det er nettopp disse antocyanene som Medox-kapslene er proppet fulle av, og som gir deg de samme positive egenskapene som bærene gir, bare i enda mer konsentrert form. Medox kan derfor være et smart valg for deg som ikke får i deg nok blåbær og solbær gjennom vanlig kost.

Det er viktig med et variert og balansert kosthold i tillegg til en sunn livsstil.

VERV EN VENN HER!

Les mer om:


Medox med blåbær og solbær, som inneholder antocyaner, har flere dokumenterte helseegenskaper:

Blåbær bidrar til:
  • Å beskytte cellene mot oksidativt stress
  • Øynenes normale funksjon og synsevne
  • Blodkarenes normale funksjon og normal blodsirkulasjon
  • Et balansert kolesterol
Solbær bidrar til:
  • Immunsystemets normale funksjon
  • Musklenes normale funksjon