Blåbær kan bidra til å balansere kolesterolet

Mange frykter høye kolesterolverdier, men kroppen er faktisk helt avhengig av det mye omtalte fettstoffet for å holde seg frisk. Nøkkelen er nemlig å ha en sunn balanse mellom det gode og det dårlige kolesterolet.

Velkomsttilbud:

30 dagers gratis forbruk*

Bestill nå

*Du betaler kun kr 79 i porto og administrasjon

Selv om noen er arvelig belastet, er det ofte livsstilen som forårsaker høye verdier av det dårlige kolesterolet. Derfor finnes det ulike grep du selv kan gjøre for å holde kolesterolnivået i balanse.

Hva er kolesterol?

Kolesterol er et fettstoff kroppen selv produserer og som den ikke klarer seg uten. Det er rett og slett et helt uvurderlig stoff for cellene våre. Kolesterolet transporteres i blodet via store transportmolekyler, og det er disse molekylene som har en avgjørende betydning for om fettstoffet har en god eller dårlig innvirkning på blodårene våre. 

Ulike transportmolekyler i blodet avgjør om overflødig kolesterol skilles ut av kroppen.

Dersom kolesterolet binder seg til det «dårlige» LDL-molekylet, kan dette over tid føre til helseplager og gi for høyt kolesterolnivå, ifølge Store medisinske leksikon. Men dersom kolesterolet binder seg til det «gode» HDL-molekylet, blir overflødig kolesterol ført bort fra åreveggene. 

Det er likevel viktig å påpeke at kroppen trenger begge typer for å utføre oppgaver som å bryte ned fett under fordøyelsen og produsere vitamin D, kjønnshormoner og kortison. Dessuten beskyttes alle celler av en cellemembran, som består av et dobbelt lag med fettstoffer, deriblant kolesterol.

Blåbær bidrar til normal kolesterolbalanse – prøv Medox i dag 

Hvordan oppnå gode kolesterolverdier? 

Det er ikke mulig å kjenne på kroppen om man har høyt eller lavt kolesterolnivå. Dette må måles hos legen ved hjelp av en blodprøve. Ifølge Reseptregisteret tar cirka en halv million nordmenn medisiner for å dempe høye kolesterolverdier, men en god del av disse har sannsynligvis arvelig høye kolesterolverdier eller diabetes. Uansett finnes det muligheter alle kan prøve for å gi kroppen en bedre kolesterolbalanse. 

Blåbær kan bidra til å balansere kroppens kolesterol.

Det viktigste du kan gjøre for å få gode kolesterolverdier er å ha et balansert og sunt kosthold i tillegg til å være fysisk aktiv. Ved å holde deg til en diett som består av mindre mettet fett, mer frukt, bær, grønnsaker og fiber, samt redusere inntaket av alkohol og unngå røyking, gir du kroppen et bedre utgangspunkt. 

Balanser kolesterolnivået med blåbær 

Avsnittet ovenfor er nok en ganske kjent oppskrift for de aller fleste av oss. Men det du kanskje ikke vet, er at viltvoksende skogsblåbær faktisk kan bidra til å holde kolesterolnivået i normal balanse. Denne blåbærtypen er spesielt rik på antioksidanter, og det vitenskapelig bevist at skogsblåbær kan bidra til å senke nivåene av det «dårlige» LDL-kolesterolet og heve nivåene av det «gode» HDL-kolesterolet.

Og synes du det er vanskelig å få i deg slike bær til daglig, kan du vurdere å supplere et variert kosthold med Medox. Dette norskutviklede og -produserte helseproduktet er nemlig stappfullt av nettopp skogsblåbær.   

IVARETA HVERDAGSHELSEN: Bestill Medox her og få én måneds forbruk gratis!

Forskning: Medox er bra for kolesterolet

Virkningen av Medox er dokumentert gjennom uavhengige og godt kontrollerte, kliniske studier. Her ble personer med usunn kolesterolbalanse testet etter å ha fått antocyantilskudd og placebokapsler over en lengre periode.

Resultatene viste en betydelig forbedring av mengden fettstoffer i blodet etter bruk av Medox, sammenlignet med placebo. Det er imidlertid viktig å understreke at disse studiene ble utført spesifikt for å undersøke virkningsmekanismene, og at det derfor ble brukt høyere doser - fire kapsler á totalt 320 mg antocyaner per dag. Daglig anbefalt dose for friske personer er én til to kapsler.

I en såkalt metastudie, som kombinerer data fra flere kontrollerte antocyanstudier,  viste resultatet at drøyt 600 personer med forhøyede nivåer av blodfett opplevde en helsefremmende senking av det totale kolesterolnivået, triglyserider og LDL-kolesterol. Samtidig opplevde de en forhøyelse av HDL-kolesterolet sammenlignet med kontrollverdiene.

Med andre ord er Medox et godt supplement til sunn mat og jevnlig mosjon, dersom du ønsker å ta ekstra godt vare på helsen din. 

GJØR SOM TITUSENER AV ANDRE NORDMENN – BESTILL MEDOX HER

Det er viktig med et variert og balansert kosthold i tillegg til en sunn livsstil.

Les mer om:


Medox med blåbær og solbær, som inneholder antocyaner, har flere dokumenterte helseegenskaper:

Blåbær bidrar til:
  • Å beskytte cellene mot oksidativt stress
  • Øynenes normale funksjon og synsevne
  • Blodkarenes normale funksjon og normal blodsirkulasjon
  • Et balansert kolesterol
Solbær bidrar til:
  • Immunsystemets normale funksjon
  • Musklenes normale funksjon