Dette inneholder de norskproduserte blåbærkapslene

De blå kapslene fra Medox inneholder mye av det sunne og gode fra blåbær og solbær. Men hva er det egentlig i det blå pulveret? Og hvordan sjekkes kvaliteten?

Velkomsttilbud:

50% på 3 esker Medox!

Bestill nå

Har du noen gang forsiktig åpnet en Medox-kapsel og rørt pulveret ut i et lite glass vann? 

I så fall vil du ha sett den intense blåfargen med egne øyne. Kanskje har du også stukket fingeren ned i pulveroppløsningen, og sett at fargen du får på huden er akkurat som den du får på fingrene etter å ha plukket viltvoksende bær fra blåbærlyngen om høsten. 

Unikt og norskprodusert

Det høres kanskje enkelt ut, men veien fra bær til kapsel innebærer en høyteknologisk prosess. Ulikt mange andre kosttilskudd på det norske markedet i dag, er blåbærkapslene fra Medox både utviklet og produsert i Norge. Medpalett, som lager Medox, har full kontroll over hele produksjonskjeden og kan derfor sikre at kvaliteten opprettholdes hele veien fra bær til kapsel. 

Produsenter av kosttilskudd har også muligheten til å kjøpe ferdigprodusert blåbærpulver på det åpne, internasjonale markedet. I motsetning til hos Medox, vil de dermed ikke ha fulgt pulveret gjennom hele produksjonsprosessen. 

Undersøkelser viser at Medox inneholder høyere nivåer av antocyaner enn det ferdigprodusert pulver gjør. Medox-kapslene inneholder nemlig hele 80 mg intakte antocyan-molekyler fra blåbær og solbær per kapsel, noe som tilsvarer to gode never med mørke bær.

Hvor kommer bærene fra?

Medox er det eneste blåbærbaserte kosttilskuddet på det norske markedet som behandler bærene selv. Antocyanene i kapslene kommer fra friske, viltvoksende blåbær og solbær – blåbærene fra Nord-Sverige og solbærene fra New Zealand. 

Sistnevnte kom først fra Norge, men for å møte et stadig økende behov etablerte MedPalett en pre-prosess for solbær-antocyaner. Her finnes verdens fremste ekspertise innen dyrking av høykvalitets solbær.

Molekylene ligger i fargestoffet i bærene, og viltvoksende bær har opptil 70 prosent mer antocyaner i seg enn de lysere hageblåbærene du får kjøpt i butikken. 

Slik sjekkes kvaliteten

Medox produseres i egen fabrikk på Hanabryggene i Sandnes. Produksjonen er en høyteknologisk prosess utviklet av egne forskere og ingeniører, etter grunnforskning ved Universitetet i Bergen. 

Deretter analyserer det norske laboratoriet Polyphenols pulveret før kapsling. I Medox-pulveret finnes 17 forskjellige antocyaner. Av disse kommer 15 fra blåbær, fire fra solbær og to er felles. Et HPLC-diagram viser hva Medox-pulveret inneholder, og her kan vi tydelig se tilstedeværelsen av antocyan-molekylene.

Arne Myhre er leder for laboratoriene i Polyphenols, som står for analysen av antocyan-pulveret. Takket være disse kontrollene vet Medox til enhver tid at pulveret som brukes i kapslene er av høy kvalitet. 

Det sikrer også at hver eneste kapsel inneholder 80 mg antocyaner, og at kvaliteten fra de gode råvarene opprettholdes gjennom hele produksjonsprosessen.

Husk at det også er viktig med et balansert og variert kosthold, og en sunn livsstil.

JA TAKK, JEG VIL GJERNE HA 50% AVSLAG PÅ 3 ESKER MEDOX! 


Medox med blåbær og solbær, som inneholder antocyaner, har flere dokumenterte helseegenskaper:

Blåbær bidrar til:
  • Å beskytte cellene mot oksidativt stress
  • Øynenes normale funksjon og synsevne
  • Blodkarenes normale funksjon og normal blodsirkulasjon
  • Et balansert kolesterol
Solbær bidrar til:
  • Immunsystemets normale funksjon
  • Musklenes normale funksjon