ULIKE EGENSKAPER: Viltvoksende skogsblåbær (t.v) og amerikanske hageblåbær (t.h) er lettere å skille når man har bærene samlet.

Blåbær - hvilke er sunnest?

Blåbær er ikke “bare blåbær” til tross for det kjente ordtaket. Er du usikker på hvilken type blåbær du har foran deg, så skal jeg vise deg en enkel test som kan avsløre om du har den sunneste varianten eller ikke.

Velkomsttilbud:

50% på 3 esker Medox

Bestill nå

Den fysiske forskjellen på viltvoksende bær og de blåbærene du får kjøpt i butikken, også kalt hageblåbær, er relativt tydelig dersom du har de to variantene foran deg. Butikkbærene er større og lysere i fargen. Møter du på bærene hver for seg kan det imidlertid være vanskeligere å skille dem fra hverandre.

BASERT PÅ DET BESTE FRA NORDISKE BLÅBÆR – PRØV MEDOX I DAG

Fargetesten - del blåbæret i to 

Den enkleste måten å finne ut hva slags blåbær du har med å gjøre, er å ta ett bær og dele det i to. Er innmaten hvitaktig er det hageblåbær, er innmaten blå er det et skogsblåbær.

Skogsbærene er mørkere på farge fordi de inneholder større mengder av en spesiell type antioksidanter kalt antocyaner. Mens hageblåbær kun har antocyaner i skallet, inneholder viltvoksende skogsblåbær opptil 70 prosent mer av dette helsefremmende fargestoffet.

Hvorfor er blåbær så sunt for kroppen?

Det er allment kjent at de mørkeblå bærene er noe av det sunneste naturen har å by på. Mye av dette gode ryktet skyldes nettopp antocyanene, som er en kraftfull type antioksidant. Forskning viser nemlig at antocyanrike bær kan være godt for flere av kroppens viktige funksjoner.

Tok grep for normal blodsirkulasjon

Det er blant annet vitenskapelig bevist at denne typen bær kan bidra til å styrke blodkarene og blodsirkulasjonen, samt musklene og synsevnen vår. Bærene kan i tillegg bidra til å balansere kolesterolet vårt og motvirke oksidativt stress.

Hva er oksidativt stress?

Sammenlignet med annen frukt og bær, har skogsblåbær og solbær det høyeste innholdet av antioksidanter, kun slått av krekling og nype.

Når er de «riktige» blåbærene i sesong?

I løpet av de siste årene har friske blåbær blitt et selvfølgelig innslag i frukt- og grøntdisken i de fleste butikker. Dessverre er det som regel hageblåbær vi finner utenom bærsesongen.

I Norge starter sesongen for viltvoksende skogsblåbær i midten av juli og varer til månedsskiftet august/september. Dette er et relativt kort vindu, som i tillegg påvirkes av temperatur og nedbørsmengde. En kald sommer eller mye tørke vil forsinke modningen, mens en varm sommer med passelig nedbør vil fremskynde den.

Det har også mye å si om du befinner deg i lav- eller høylandet. De viltvoksende bærene modner faktisk tre uker tidligere i lavlandet enn i høylandet. I teorien betyr det at du kan kjøre innover i landet og forlenge sesongen, eller ta den igjen om du var litt sent ute.

Hvor er de mørkeblå bærene enklest å finne?

Viltvoksende blåbær er som regel ikke vanskelig å finne, da de vokser nesten overalt hvor det finnes skog. Bærene modnes på små dvergbusker som ofte vokser side om side med annen lyng og mindre skogplanter.Dette til forskjell fra hageblåbær som vokser på løvfellende busker i normal midjehøyde, hvorav enkelte varianter kan bli opptil fire meter høye. Du møter med andre ord ikke på disse ute i den norske naturen.

Slik får du i deg det beste fra bærene hele året

Kunne du tenke deg å spise mer av de sunneste bærene, men får ikke tak i den riktige typen? Da kan du supplere et variert kosthold med kosttilskuddet Medox. Hver kapsel inneholder hele 80 mg høykonsentrerte antocyaner fra viltvoksende blåbær og solbær, noe som tilsvarer to fulle never friske bær.

Medox er utviklet i Norge og har årevis med forskning i ryggen. 3 av 4 opplever en bedre hverdagshelse med vårt antocyantilskudd, ifølge en spørreundersøkelse utført i 2020 – og et normalisert immunsystem er gjerne den første effekten kundene våre legger merke til. Prøv i dag, du også da vel.

VIL DU PRØVE MEDOX? KJØP 3 MED 50% AVSLAG HER!

Det er viktig med et variert og balansert kosthold i tillegg til en sunn livsstil.


Medox med blåbær og solbær, som inneholder antocyaner, har flere dokumenterte helseegenskaper:

Blåbær bidrar til:
  • Å beskytte cellene mot oksidativt stress
  • Øynenes normale funksjon og synsevne
  • Blodkarenes normale funksjon og normal blodsirkulasjon
  • Et balansert kolesterol
Solbær bidrar til:
  • Immunsystemets normale funksjon
  • Musklenes normale funksjon