Liv Ertesvåg ute på orientering

— Man har et ansvar for egen helse

Den spreke 83-åringen Liv har brodert over 65 bunader og er avhengig av at øynene holder seg godt, slik at hun kan fortsette å sy.

Velkomsttilbud:

30 dagers gratis forbruk*

Bestill nå

*Du betaler kun kr 79 i porto og administrasjon

– Jeg begynte å sy rett før jeg ble 70 år, og skulle bare brodere bunader til barn og barnebarn. Nå er det vel bunad nummer 67, det er blitt bunader til venner og venners venner.

Liv Ertesvåg (83) har alltid har likt håndarbeid, og har strikket og brodert mye. Med alderen opplevde hun at mye bunadsbrodering gjorde at øynene opplevdes tørrere og mer slitne. Etter å ha sett en annonse for Medox, begynte hun å ta tilskuddet daglig.

Visste du at mørke bær er godt for synet?

— Jeg merker veldig forskjell hvis jeg glemmer det. Da kjenner jeg at jeg blir tørr og sliten i øynene, jeg føler trøtthet og blir sliten. Da må jeg kutte ut broderingen. Derfor tar jeg alltid Medox, jeg føler i grunn jeg har god nytte av det, forteller Liv.

30 DAGERS GRATIS FORBRUK - BESTILL NÅ!

Vidunderbær

Medox inneholder femti prosent viltvoksende blåbær og femti prosent solbær. Både blåbær og solbær har mye mørkt fargestoff som inneholder spesielle antioksidanter kalt antocyaner, som har helsefremmende egenskaper. Solbær bidrar til et normalt immunsystem, blåbær bidrar til å opprettholde øyets normale funksjon og et normalt syn. 

- Bank i bordet, syk er jeg aldri. Jeg er velsignet med jernhelse, den er jeg takknemlig for hver dag. For meg er det synet som er det viktigste, eller har jeg ingen spesielle plager, forteller Liv.

Medox er et rent kosttilskudd, utviklet og produsert i Norge

- Det kjennes trygt med kosttilskudd basert på urter og planter, sier Liv. Hun er hobbygartner og har solbær, stikkelsbær og rips i hagen, epletrær med mye frukt, druer og rabarbra. Fryseren er stappfull med 400 liter med bær. Blåbær spiser hun på frokostblanding hele året, men de er ikke lette å få tak i.

- Gode blåbær som er mørke inni, er ikke så enkle å få tak i. Det savner jeg. Men jeg fant litt i år og har frosset blåbær i pakninger så jeg kan ta opp litt hver dag. Det er noe annet enn de man kjøper, jeg har ikke samme tro på dem som ekte skogsbær, sier Liv.

Hva er antocyaner?

Fakta om blåbær

Skogsblåbær

 • Skogsblåbærene er mørkere på farge fordi de inneholder større mengder av en spesiell type antioksidanter kalt antocyaner. Skogsblåbær har opptil 70 prosent mer av dette helsefremmende fargestoffet i forhold til hageblåbær.
 • Forskning viser at antocyanrike skogsblåbær kan være godt for flere av kroppens viktige funksjoner.
 • Disse bærene kan bidra til å styrke blodkar og blodsirkulasjonen, samt musklene og synsevnen vår. 
 • Bærene kan balansere kolesterolet vårt og motvirke oksidativt stress.
 • Sammenlignet med annen type frukt og bær, har skogsblåbær og solbær det høyeste innholdet av antioksidanter, kun slått av krekling og nype.
 • Viltvoksende blåbær vokser nesten overalt hvor det finnes skog. Bærene modnes på små dvergbusker som vokser side om side med annen lyng og mindre skogplanter.

Hageblåbær

 • Hageblåbær har antocyaner kun i skallet, og inneholder derfor 70% mindre antocyaner enn skogsblåbær. 
 • Skallet på hageblåbær er lysere i fargen enn skallet til skogsblåbærene. 
 • Hageblåbær er “gjennomsiktige” i midten i motsetning til skogsblåbærene som er blålilla inni. 
 • Størrelsen kjennetegner også hageblåbær som er en storebror i forhold til skogsblåbærene. 
 • Hageblåbær har en stjerneformasjon i toppen, mens skogsblåbærene har ring. 
 • Hageblåbær vokser på løvfellende busker i normal midjehøyde, hvorav enkelte varianter kan bli opptil fire meter høye. Du møter med andre ord ikke på disse ute i den norske naturen.

Aktiv pensjonist

Det er viktig med et variert og balansert kosthold i tillegg til en sunn livsstil. Liv lever et aktivt liv og er flink til å ta vare på seg selv. Hun er glad i å løse kryssord, leser masse, hører på musikk og er med familie og venner. Tre dager i uken trener hun, på spinning, hun springer orientering og tar timer med pilates og yoga. 

- Det skjer mye gøy og det er viktig når man blir gammel. Jeg kommer ikke til å slutte å ta Medox, det føles bra for kroppen. Jeg er ikke hysterisk opptatt av helse, men føler man har et visst ansvar for den selv, avslutter Liv med et smil.

Det er viktig med et variert og balansert kosthold i tillegg til en sunn livsstil.

INVESTER I DIN EGEN HELSE - BESTILL MEDOX I DAG! 

Les mer om:


Medox med blåbær og solbær, som inneholder antocyaner, har flere dokumenterte helseegenskaper:

Blåbær bidrar til:
 • Å beskytte cellene mot oksidativt stress
 • Øynenes normale funksjon og synsevne
 • Blodkarenes normale funksjon og normal blodsirkulasjon
 • Et balansert kolesterol
Solbær bidrar til:
 • Immunsystemets normale funksjon
 • Musklenes normale funksjon