Ny undersøkelse: Dette er forskjellen på Medox og andre blåbær-produkter

Det er stor forskjell på blåbærproduktene på markedet - mens ett produkt inneholder 10 mg antocyaner, inneholder Medox 80 mg. – Overraskende stor forskjell.

Velkomsttilbud:

30 dagers gratis forbruk*

Bestill nå

*Du betaler kun kr 79 i porto og administrasjon

Visste du at det er noe som heter antocyaner som er det viktigste molekylet i blåbær og solbær? Det helsebringende molekylet kan enkelt miste sin biologiske effekt om det ikke behandles varsomt - enkelt forklart betyr det at det ikke bare er å pulverisere blåbær for å få dem i en kapsel. 

For å kunne tilby mest mulig antocyaner i en liten kapsel utviklet Medox en patentert prosess for over 20 år siden, som sikrer at de skjøre molekylene i bærene blir ivaretatt. 

- Vi i Medox har en streng kvalitetskontroll utført av dyktige fagfolk ved våre laboratorier, og det er helt avgjørende for å fremstille Medox etter de kvalitetskrav som vi har satt, sier produksjonssjef Eirik Carlsen. 

- Vi produserer alt selv, og har kontroll på hele verdikjeden slik at vi vet nøyaktig hva som er i kapslene til enhver tid. Det høres nok ut som en selvfølge, men det er nok dessverre ikke det hos alle, sier han videre.

 

 

Avdekket store forskjeller: Opptil 8 ganger bedre

På laben i Sandnes har Carlsen og kollegaene i Medox testet ulike blåbær-produkter og avdekket store forskjeller. Se stor oversikt nederst i artikkelen. 

 - Vi i Medox er genuint interessert i hvordan blåbær - og solbær - kan bidra positivt til folkehelsen, så vi har gjort undersøkelser av disse produktene. Vi er nysgjerrige, og har en lab med såkalt HPLC-utstyr som gjør at vi kan gjøre avanserte undersøkelser. Vi er veldig fornøyde med resultatet som viser at Medox har det høyeste antocyan-innholdet per kapsel, men vi ble ikke overrasket. Det som var overraskende var at noen av produktene vi testet inneholder så lite som 10 mg antocyaner, og det er langt under forventet resultat, med tanke på mengden bær produktet hevder å tilsvare, sier Carlsen.

- Vi produserer alt selv, og har kontroll på hele verdikjeden slik at vi vet nøyaktig hva som er i kapslene til enhver tid. Det høres nok ut som en selvfølge, men det er nok dessverre ikke det hos alle.

 - I tillegg utførte vi noen enkle tester på vannløselighet, da antocyaner er høyt vannløselige molekyler, samt fargeavgivning. Dette forteller oss noe om antocyan-konsentrasjonen i produktet, og dermed kvaliteten. Også her var variasjonen også stor, med Medox i særklasse best på begge tester. Dette er en grei og enkel test som forbruker kan utføre på sitt eget kjøkken, sier han.

Professor: Kvalitet viktig når vi forsker på Medox

Ved Stavanger universitetssjukehus driver en gruppe forskere på med en studie for å se nærmere på om antocyaner kan forebygge demens. For dem er den strenge kvalitetskontrollen som sikrer at hver Medox-kapsel inneholder 80 mg antocyaner en viktig forutsetning: 

- Vi valgte å forske på Medox fordi det er et etablert produkt med eksakte verdier av relevante antocyaner, og fordi de var positive til å samarbeide med oss. Medox har også vært involvert i flere tidligere vitenskapelige studier, sier professor Dag Årsland, som er forskningsleder på SESAM (Regionalt kompetansesenter for eldremedisin og samhandling).

Få mest for pengene

Som du ser av tabellen får du høyest antocyannivå og mest kvalitet med Medox. Nå spanderer vi de første 30 dagene, benytt muligheten under:

NÅ KAN DU FÅ 30 DAGERS GRATIS FORBRUK - BESTILL HER!

Det er viktig med et variert og balansert kosthold i tillegg til en sunn livsstil.


Medox med blåbær og solbær, som inneholder antocyaner, har flere dokumenterte helseegenskaper:

Blåbær bidrar til:
  • Å beskytte cellene mot oksidativt stress
  • Øynenes normale funksjon og synsevne
  • Blodkarenes normale funksjon og normal blodsirkulasjon
  • Et balansert kolesterol
Solbær bidrar til:
  • Immunsystemets normale funksjon
  • Musklenes normale funksjon