Slik får du bedre blodsirkulasjon i beina

Kalde eller dovne føtter kan være et tegn på dårlig blodsirkulasjon, også i resten av kroppen. Her har vi samlet noen tips til hvordan du kan bedre blodsirkulasjonen, samt hvorfor det kan ha en positiv effekt på helsa.

Velkomsttilbud:

30 dagers gratis forbruk*

Bestill nå

*Du betaler kun kr 79 i porto og administrasjon

Mange av oss opplever ofte at både føtter og hender blir kalde og «sovner» uten at vi tenker over det. Dette kan imidlertid være en indikasjon på at blodsirkulasjonen i kroppen ikke er optimal. Blodets viktigste oppgaver er å frakte nok oksygen og næringsstoffer til cellene våre, og derfor er det lurt å ta forebyggende grep for å unngå plager som kan oppstå som følge av dårlig blodsirkulasjon. 

Gi blodet riktig næring

Å forebygge og behandle dårlig blodsirkulasjon, enten det er av medisinske årsaker, basert på genetikk eller livsstil, henger tett sammen med hva vi spiser. Røyker du, har diabetes eller høyt blodtrykk, er et sunt kosthold ekstra viktig. Kutt ned på rødt kjøtt og mettet fett. Mest gunstig er vitaminer og mineraler vi får fra fisk, grove kornprodukter, frukt og bær.

Blåbær bidrar til normal blodsirkulasjon.

Spesielt mørke bær, som viltvoksende skogsblåbær, er kjent for å bidra til blodkarenes normale funksjon og dermed normal blodsirkulasjon. Slike blåbær er rike på antocyaner – en type antioksidant – som finnes i bærenes mørke fargestoff. 

Blåbær bidrar til normal blodsirkulasjon – prøv Medox i dag

Sett blodet i bevegelse

Lever du et hektisk hverdagsliv er det dessuten viktig å sette av tid til deg selv og fokusere på gjøremål som motvirker stress. Kanskje er det på tide å legge om noen vaner og identifisere noen tidstyver? Er du mindre stresset vil det sannsynligvis bli enklere å prioritere et bedre kosthold og tilrettelegge for mer fysisk aktivitet.

Det viktigste er ikke intensiteten, men å opprette gode vaner for å sitte mindre stille.

Det er ikke til å komme unna at regelmessig mosjon er viktig for blodsirkulasjonen. Det er ikke dermed snakk om å måtte løpe et maraton, men å sikre seg minst 30 minutter med moderat bevegelse hver dag. Det går også an å dele opp denne tiden i flere etapper i løpet av dagen. Det viktigste er altså ikke intensiteten, men å opprette gode vaner for å sitte mindre stille. 

Hold på de gode vanene hele året

Gi kostholdet litt hjelp på veien

Regelmessig mosjon og et variert kosthold med mye antocyanrike blåbær kan med andre ord være en god hjelp på veien mot bedre blodsirkulasjon. Blåbær du får kjøpt i butikken er imidlertid ofte hageblåbær, som inneholder 70 prosent mindre antioksidanter enn nordiske viltvoksende skogsblåbær. 

Behandling av dårlig blodsirkulasjon henger tett sammen med hva vi spiser.

Derfor kan det være mer virkningsfullt å supplere en variert diett med Medox-kapsler, som består av høykonsentrerte nordiske skogsblåbær og solbær. 

Ikke glem 5 om dagen

Fryser du på hender og føtter? Ta grep mot dårlig blodsirkulasjon med antioksidantrike blåbær – bestill Medox her!

Det er viktig med et variert og balansert kosthold i tillegg til en sunn livsstil.


Medox med blåbær og solbær, som inneholder antocyaner, har flere dokumenterte helseegenskaper:

Blåbær bidrar til:
  • Å beskytte cellene mot oksidativt stress
  • Øynenes normale funksjon og synsevne
  • Blodkarenes normale funksjon og normal blodsirkulasjon
  • Et balansert kolesterol
Solbær bidrar til:
  • Immunsystemets normale funksjon
  • Musklenes normale funksjon