Kalde eller dovne føtter kan være tegn på unormal blodsirkulasjon

Heldigvis er det mye å gjøre med dette! Vi har samlet informasjon om det fantastiske kretsløpet som finnes inni deg – og gir deg gode tips for å holde det ved like.

Velkomsttilbud:

50% på 3 esker Medox!

Bestill nå

Ditt indre tre: Blodårene

På håndleddet ditt kan du tydelig se hva som renner gjennom kroppen din: Et mylder av blodårer som fører blodet ditt fra punkt A til punkt B. Du kan se de små blodårene som skimter gjennom huden din.

To typer blodårer lar blod strømme gjennom kroppen: arterier og vener.

Arterier frakter oksygenrikt blod fra hjertet til organer og vev. Vener på sin side, frakter blod til lungene sammen med metabolitter, hovedsakelig karbondioksid. Der blir blodet beriket med oksygen igjen og karbondioksid pustes ut. Arterier og vener er forskjellige, ikke bare i sammensetningen av blodet de transporterer, men også i trykket de utsettes for: Blodtrykket i arteriene er betydelig høyere enn i venene. Små arterier kalt arterioler kontrollerer blodtrykket ved å utvide eller innsnevre seg. Når de utvider seg, synker blodtrykket. De minste blodårene, kapillærene, sørger for tilførsel av næring til det omkringliggende vevet.

 

Enkle grep

Det finnes enkle grep du kan gjøre for å bidra til en normal blodsirkulasjon og forbedre symptomer som kalde hender og føtter. Her får du tre gode råd om hvordan du kan opprettholde en god blodsirkulasjon i hverdagen:

1. Hold deg i aktivitet

Bevegelse og mosjon er viktig for blodsirkulasjonen. Her er det ikke nødvendigvis snakk om å kaste seg ut i tøffe treningsøkter, men heller å sørge for regelmessig bevegelse gjennom dagen. For mange kan det enkelt og greit hjelpe å sitte mindre stille. Bare det å gå en halvtimes tur et par ganger i uken, er veldig mye bedre enn ingenting – all bevegelse hjelper!

 

2. Stress ned

Vær god mot deg selv og forsøk å redusere negativt stress i hverdagen. Stress kan nemlig bidra til en følelse av lite energi og mangel på inspirasjon. Dermed kan det også bli vanskeligere å motivere seg selv til å være aktiv og spise sunt. Øv på å si nei, og finn ut av hvilke ting du kan prioritere vekk eller la noen andre ta seg av. Tenk gjennom hvilke aktiviteter som lar deg koble skikkelig av – og gjør mer av dem!

Hold på de gode vanene hele året

3. Gi kroppen din det den trenger

For at kroppen din skal kunne fungere optimalt, trenger den det rette drivstoffet. Med riktig kosthold sikrer du at kroppen får de vitaminene og mineralene den trenger. Vær påpasselig med inntaket av mettet fett og rødt kjøtt, og sørg for rikelig med fisk, grove kornprodukter, grønnsaker, frukt og bær i kosten. Blåbær og solbær kan bidra til flere viktige funksjoner i kroppen din.

Antocyaner fra skallet på viltvoksende blåbær og solbær, som MEDOX er fulle av, har flere positive helseeffekter:

  • Blåbær beskytter cellene i kroppen mot oksidativtstress, i tillegg til å bidra til blodkarenes normale funksjon og normal blodsirkulasjon. Blåbær bidrar også til øynenes normale funksjon og synsevne.
  • Solbær bidrar til musklenes- og immunsystemets normale funksjon.

Ikke glem 5 om dagen

Viltvoksende bær har flest antioksidanter

Blåbær du får kjøpt i butikken er ofte hageblåbær, som inneholder 70 prosent mindre antioksidanter enn viltvoksende skogsblåbær. Derfor kan det være mer virkningsfullt å supplere en variert diett med Medox-kapsler, som er laget av disse viltvoksende bærene fra nordiske skoger!

BESTILL MEDOX HER!

Det er viktig med et variert og balansert kosthold i tillegg til en sunn livsstil.


Medox med blåbær og solbær, som inneholder antocyaner, har flere dokumenterte helseegenskaper:

Blåbær bidrar til:
  • Å beskytte cellene mot oksidativt stress
  • Øynenes normale funksjon og synsevne
  • Blodkarenes normale funksjon og normal blodsirkulasjon
  • Et balansert kolesterol
Solbær bidrar til:
  • Immunsystemets normale funksjon
  • Musklenes normale funksjon