Solbær kan normalisere immunsystemet ditt

Solbær er for mange en kjent favoritt når det kommer til saft og syltetøy. Det ikke alle vet like godt, er at solbær faktisk er et av de sunneste bærene vi har.

Velkomsttilbud:

3 esker for prisen av 2

Bestill nå

For det første inneholder de mørke bærene rikelig med antocyaner, som er en spesielt virkningsfull type antioksidant. I tillegg er dette bæret rikt på vitamin C. Både antocyaner og C-vitaminer er virkestoffer som kan gjøre godt for immunsystemet.

Immunsystemet er kroppens egen forsvarsmekanisme mot ulike smittestoffer. Det består av spesialiserte celler og organer, samt såkalte løselige proteiner som kan uskadeliggjøre bakterier, virus, sopp og parasitter. For at immunsystemet skal kunne utføre jobben sin skikkelig, er det også viktig å motvirke oksidativt stress.

Rik på antioksidanter fra solbær – prøv Medox i dag

Dagens solbær er enda sunnere enn før

Nå for tiden avles solbær frem for å oppnå både høyere vitamininnhold og søtere smak på bærene. De solbærsortene som dyrkes i dag inneholder flere ganger så mye C-vitamin og antioksidanter enn de sortene som ble dyrket for eksempel 30 år tilbake. 

Ved å sammenligne dagens bær med andre frukt- og bærsorter, har forskere funnet at nivået av antocyaner er spesielt høyt i solbær. Disse antioksidantene kobles ofte til mat med flere helsefremmende effekter. Slike matvarer, som regel frukt og grønnsaker med sterke farger, kan bidra til å beskytte hukommelse, forsinke aldringstegn, motvirke betennelser og beskytt hjertet.

Antioksidantinnholdet i solbær er 500-700 mg per 100 g ferske bær, og havner med det på sjetteplass på UiOs liste over mat med høyt antioksidantinnhold. Over troner blåbær, krekling, granatepler, valnøtter og nyper.

MYE KRAFT FRA SMÅ BÆR: Bestill Medox i dag og få 3 esker for prisen av 2!

Kan være vanskelig å få tak i 

Antocyanrike bær som solbær og viltvoksende blåbær kan være vanskelig å få tak i, særlig på daglig basis gjennom hele året. Det veganske helseproduktet Medox inneholder høykonsentrerte solbær og blåbær, og kan derfor være et godt supplement for deg som ønsker å gi immunsystemet støtte med det beste fra disse bærene.

Blåbær styrker solbærets effekt

Blåbær inneholder for øvrig hele 15 antocyaner, mens solbær inneholder fire, hvorav to er felles. Disse to er det absolutt flest av i bærene, og er også antocyanene som forskningen tilsier har mest innvirkning på helsen vår. Kombinasjonen av det beste fra blåbær og solbær er noe av det som gjør Medox unikt.

Tar du to kapsler med Medox om dagen, får du i deg antocyaner tilsvarende to never skogsblåbær og to never solbær. Med Medox er det enkelt å investere i sin egen helse, slik blant andre Reidun Kvie (73) har gjort.

– Jeg er helt avhengig av Medox, sier hun og ler.

Tidligere var Kvie plaget av dårlig immunsystem, men det ble bedre etter at hun begynte med bærkapslene fra Medox tilbake i 2011.

– Så fort jeg kjenner en antydning til irritasjon i halsen, tar jeg kapslene. Da forsvinner symptomene med én gang. Jeg sier at alle må bruke Medox, forteller 73-åringen.

BESTILL MEDOX I DAG – FÅ 3 ESKER FOR PRISEN AV 2!

Fakta: 

  • Antioksidanter er naturlige stoffer som beskytter cellene i kroppen vår mot såkalte frie oksygenradikaler, eller senker hastigheten på oksidasjonen av andre kjemiske stoffer.
  • Flavonoider er en undergruppe av antioksidanter og polyfenoler, som ofte finnes i eller rett under skallet på frukt og bær. 
  • Polyfenoler er en undergruppe av antioksidanter og et kjemisk stoff som finnes naturlig i planter. Studier viser at polyfenoler har en rekke helsefremmende egenskaper.
  • Antocyaner er undergruppe av antioksidanter, som finnes i det mørke fargestoffet i blant annet bær og frukt. 

Det er viktig med et variert og balansert kosthold i tillegg til en sunn livsstil.


*NB! Juridiske begrensninger i markedsføring av kosttilskudd pålegger oss å fjerne påstander om medisinske helseeffekter. Intervjuobjektets uttalelser kan derfor ha blitt noe omskrevet.

Les mer om:


Medox med blåbær og solbær, som inneholder antocyaner, har flere dokumenterte helseegenskaper:

Blåbær bidrar til:
  • Å beskytte cellene mot oksidativt stress
  • Øynenes normale funksjon og synsevne
  • Blodkarenes normale funksjon og normal blodsirkulasjon
  • Et balansert kolesterol
Solbær bidrar til:
  • Immunsystemets normale funksjon
  • Musklenes normale funksjon