IMMUNSYSTEMETS BESTE VENN: Solbær inneholder store mengder vitamin C og antocyaner. Disse antioksidantene kan blant bidra til å normalisere immunsystemet.

Solbær – naturens antioksidant

Norskproduserte Medox inneholder det beste fra blåbær og solbær. Her forklarer Medox-medgründr Kristian Larsen hvorfor dette er den ultimate bærkombinasjonen.

Velkomsttilbud:

3 esker for prisen av 2!

Bestill nå

Solbær er i likhet med viltvoksende blåbær noe av det sunneste naturen har å by på. Det er særlig antioksidantinnholdet i disse bærene som skiller seg ut, og sammenlignet med appelsiner inneholder solbær opptil tre ganger så mye vitamin C per 100 gram. 

– Bærene er i tillegg svært rike på en annen kraftfull antioksidant kalt antocyaner. Disse finnes i det mørke fargestoffet i skall og fruktkjøtt. Kliniske studier har vist at antocyanrike solbær kan bidra til immunsystemets og musklenes normale funksjon, forteller Kristian Larsen, daglig leder i MedPalett AS

Hva er antocyaner?

NYSGJERRIG PÅ MEDOX? BESTILL 3 ESKER FOR PRISEN AV 2 HER!

MedPalett er produsenten bak Medox, og Kristian var med på å grunnlegge selskapet for over 20 år siden. Han har fulgt prosessen tett hele veien og kan forklare hvorfor solbær og viltvoksende skogsblåbær spiller en viktig rolle.

Hvorfor både blåbær og solbær?

– Solbær inneholder fire typer antocyaner, hvorav to av disse er felles med de 15 antocyanene vi finner i viltvoksende blåbær. Disse kalles cyanidin og delphinidin. Ved å tilsette solbær i Medox legger vi ikke bare til flere særegne antocyaner, men vi forsterker også den helsemessige effekten fra blåbærene, sier han.

Larsen forteller videre at Medox har inneholdt solbær helt fra starten av, og at de aldri vurderte noen annen kombinasjon.

– Det har mest å gjøre med kjemien bak, og at begge disse bærtypene har svært høyt innhold av antocyaner. Men det har også med logistikk å gjøre. For å lage kapsler med et antocyan-innhold på hele 80 milligram trenger vi store mengder bær. Så store kvanta er ikke å få tak i når det gjelder for eksempel bjørnebær eller andre mørke, antocyanrike bær, forteller han.

Han forteller også at hver Medox-kapsel inneholder 50 prosent viltvoksende blåbær og 50 prosent solbær. 

– I praksis tilsvarer dette to gode never med friske bær. Blåbærene i Medox er for øvrig fra skogene i Nord-Sverige, legger han til.

Importerer solbær fra New Zealand

I starten brukte MedPalett norske solbær i Medox-kapslene, men ettersom produksjonen har økt finner de ikke lenger én leverandør som kan levere alt de trenger.

– Slik det er i dag måtte vi kanskje hatt ti forskjellige leverandører. Derfor bruker vi solbær fra New Zealand, som er best i verden på denne typen bærproduksjon. New Zealand har et ideelt klima og lite plantesykdommer. Store produksjoner der gjør det mulig for oss å kjøpe bær som blir presset og omdannet til pulverform fra én og samme produsent, og da har vi god kontroll på alle ledd. I tillegg inneholder New Zealandske bær mer antocyaner enn norske bær, avslutter Kristian Larsen i MedPalett AS.

Syv gode grunner til å ta Medox

Titusener av nordmenn bruker Medox daglig – bestill i dag, du også!

Det er viktig med et variert og balansert kosthold i tillegg til en sunn livsstil.


Medox med blåbær og solbær, som inneholder antocyaner, har flere dokumenterte helseegenskaper:

Blåbær bidrar til:
  • Å beskytte cellene mot oksidativt stress
  • Øynenes normale funksjon og synsevne
  • Blodkarenes normale funksjon og normal blodsirkulasjon
  • Et balansert kolesterol
Solbær bidrar til:
  • Immunsystemets normale funksjon
  • Musklenes normale funksjon