IMMUNSYSTEMETS BESTE VENN: Solbær inneholder store mengder vitamin C og antocyaner. Disse antioksidantene kan blant bidra til å normalisere immunsystemet.

Visste du at Medox også inneholder solbær?

Innholdet i Medox er faktisk likt fordelt mellom solbær og viltvoksende blåbær. Her forklarer Medox-medgründer Kristian Larsen hvorfor dette er den ultimate bærkombinasjonen.

Solbær er, i likhet med viltvoksende blåbær, noe av det sunneste naturen har å by på. Det er særlig antioksidantinnholdet i disse bærene som skiller seg ut, og sammenlignet med appelsiner inneholder solbær opptil tre ganger så mye vitamin C per 100 gram. 

– Bærene er i tillegg svært rike på en annen kraftfull antioksidant kalt antocyaner. Disse finnes i det mørke fargestoffet i skall og fruktkjøtt. Kliniske studier har vist at antocyanerike solbær kan bidra til immunsystemets og musklenes normale funksjon, forteller Kristian Larsen, daglig leder i MedPalett AS.

Nysgjerrig på Medox? Bestill gratis prøvepakke i dag

MedPalett er produsenten bak Medox, og Kristian var med på å grunnlegge selskapet for mer enn 20 år siden. Han har fulgt prosessen tett hele veien og kan forklare hvorfor solbær spiller en viktig rolle i Medox-produksjonen i tillegg til viltvoksende blåbær.
 

– Hvorfor ble det bestemt at Medox også skulle inneholde antocyaner fra solbær?

– Solbær inneholder fire typer antocyaner, hvorav to av disse er felles med de 15 antocyanene vi finner i viltvoksende blåbær. Disse kalles cyanidin og delphinidin. Ved å tilsette solbær i Medox legger vi ikke bare til flere særegne antocyaner, men forsterker også den helsemessige effekten fra blåbærene, forteller Kristian.
 

– Hvor lenge har Medox inneholdt solbær? Vurderte dere andre bær?

– Medox har inneholdt solbær helt siden starten, og vi vurderte aldri noen annen kombinasjon enn blåbær og solbær. Det har mest å gjøre med kjemien bak, og at de begge er bær med svært høyt innhold av antocyaner. Så er det også et spørsmål om logistikk. For å lage kapsler med et antocyan-innhold på hele 80 milligram trenger vi store mengder bær. Så store kvanta er ikke å få tak i når det gjelder eksempelvis bjørnebær eller andre mørke, antocyanrike bær.
 

– Hvordan er fordelingen mellom blåbær og solbær i én Medox-kapsel?

– Én kapsel inneholder 50 prosent viltvoksende blåbær og 50 prosent solbær. I praksis tilsvarer dette to gode never med friske bær. Blåbærene i Medox er for øvrig fra skogene i Nord-Sverige, legger Kristian til.
 

– Hvor kommer solbærene i Medox fra, og hvorfor har dere valgt disse bærene?

– I starten brukte vi norske solbær, men ettersom Medox har vokst finner vi ikke lenger én leverandør som kan levere alt vi trenger. Slik det er i dag måtte vi kanskje hatt ti forskjellige leverandører. Derfor bruker vi solbær fra New Zealand, da dette er det beste landet i verden på denne typen bærproduksjon. New Zealand har et ideelt klima og lite plantesykdommer. Store produksjoner der gjør det mulig for oss å kjøpe bær som blir presset og omdannet til pulverform fra én og samme produsent, og da har vi god kontroll på alle ledd. I tillegg inneholder New Zealandske solbær mer antocyaner enn de norske! 

Titusener av nordmenn bruker Medox daglig – bestill i dag, du også!

Det er viktig med et variert og balansert kosthold i tillegg til en sunn livsstil.


Medox med blåbær og solbær, som inneholder antocyaner, har flere dokumenterte helseegenskaper:

Blåbær bidrar til:
  • Å beskytte cellene mot oksidativt stress
  • Øynenes normale funksjon og synsevne
  • Blodkarenes normale funksjon og normal blodsirkulasjon
  • Et balansert kolesterol
Solbær bidrar til:
  • Immunsystemets normale funksjon
  • Musklenes normale funksjon