TA VARE PÅ SYNET: Næringsstoffene vi får i oss påvirker hele kroppen, også øyehelsen.

Visste du at mørke bær er godt for synet?

Kostholdet vårt har mye å si når det gjelder forebygging av ulike helseutfordringer, og maten vi spiser kan også gi utslag på synsevnen vår.

Velkomsttilbud:

50% på 3 esker Medox!

Bestill nå

Det er spesielt en kandidat som peker seg ut når det gjelder mat og øyehelse – nemlig blåbær. Viltvoksende blåbær er rike på fiber og en type antioksidant kalt antocyaner. Denne vi finner også mye av i fargestoffet hos solbær og andre mørke bær som krekling og bjørnebær.

Hva er antocyaner?

Omtaler blåbær som «synsfrukt»

Gjennom mangeårig forskning har antocyanrike blåbær blitt knyttet til flere helsefremmende egenskaper. Bærene kan blant annet bidra til normale blodkar og normal blodsirkulasjon – noe som igjen påvirker de intrikate blodårene i øynene våre.

Normal blodsirkulasjon er viktig for at tilstrekkelig næring når fram til cellene og at avfallsstoffer fjernes effektivt. På denne måten kan blåbær faktisk bidra til å ivareta synsevnen vår, og det er også grunnen til at blåbær omtales som «synsfrukt» i Japan.

Hvordan påvirker blåbær blodkar og blodsirkulasjon?

På dietten til verdens lengstlevende befolkning

For øvrig er det på den japanske øya Okinawa vi finner verdens lengstlevende befolkning, og her har forskere konstatert at 70 prosent av den daglige ernæringen kommer fra blålilla søtpoteter. Og hva er disse stappfulle av? Antocyaner selvfølgelig!

At det blir gjort stadig flere studier på mat som inneholder denne typen antioksidanter, synes vi i Medox er utrolig spennende.

– Det er jo fascinerende når 100-åringer kjører rundt på moped i Okinawa. Her finner forskerne også mindre demenslidelser enn ellers i verdensbefolkningen, kan Medox-gründer Sjur Svaboe fortelle.

7 gode grunner til å ta Medox

Et naturlig og nordisk antocyan-produkt

Blålilla søtpotet er dessverre forholdsvis sjelden å finne i Norge. Og fordi bærsesongen er relativt kort her til lands, kan det være utfordrende å få tak i antocyanrike bær på jevnlig basis. Blåbærene som selges i butikk er gjerne amerikanske hageblåbær, og disse inneholder 70 prosent mindre antocyaner enn nordiske, viltvoksende blåbær.

Et godt alternativ for deg som ønsker å ivareta syn og hverdagshelse –  i tillegg til et variert og sunt kosthold – er derfor det norske helseproduktet Medox. Med det beste fra solbær og viltvoksende blåbær inneholder hver kapsel 80 milligram rene antocyaner, og dette tilsvarer to gode never med friske bær!

Titusenvis av nordmenn bruker Medox daglig og hele 3 av 4 kunder gir oss terningkast 5 eller bedre. 

PRØV MEDOX, DU OGSÅ! BESTILL 3 ESKER MED 50% AVSLAG HER!

Det er viktig med et variert og balansert kosthold i tillegg til en sunn livsstil.


*NB! Juridiske begrensninger i markedsføring av kosttilskudd pålegger oss å fjerne påstander om medisinske helseeffekter. Intervjuobjektets uttalelser kan derfor ha blitt noe omskrevet.

Les mer om:


Medox med blåbær og solbær, som inneholder antocyaner, har flere dokumenterte helseegenskaper:

Blåbær bidrar til:
  • Å beskytte cellene mot oksidativt stress
  • Øynenes normale funksjon og synsevne
  • Blodkarenes normale funksjon og normal blodsirkulasjon
  • Et balansert kolesterol
Solbær bidrar til:
  • Immunsystemets normale funksjon
  • Musklenes normale funksjon