Visste du at solbær kan normalisere immunsystemet ditt?

Solbær er for mange en kjent favoritt når det kommer til saft og syltetøy. Det ikke alle vet like godt, er at solbær faktisk er et av de sunneste bærene vi har.

Velkomsttilbud:

30 dagers gratis forbruk*

Bestill nå

*Du betaler kun kr 79 i porto og administrasjon

For det første inneholder solbær rikelig med antocyaner, som er en spesielt virkningsfull type antioksidant (se faktaboks). I tillegg er dette bæret rikt på vitamin C. Både antocyaner og vitamin C er virkestoffer som kan gjøre godt for immunsystemet.

Immunsystemet er kroppens egen forsvarsmekanisme mot ulike smittestoffer. Det består av spesialiserte celler og organer, samt såkalte løselige proteiner som kan uskadeliggjøre bakterier, virus, sopp og parasitter. For at immunsystemet skal kunne utføre jobben sin skikkelig, er det også viktig å motvirke oksidativt stress, som du kan lese mer om nederst i artikkelen.

Rik på antioksidanter fra solbær – prøv Medox i dag

Dagens solbær er enda sunnere enn før

Nå for tiden avles solbær frem for å oppnå både høyere vitamininnhold og søtere smak på bærene. De solbærsortene som dyrkes i dag inneholder flere ganger så mye C-vitamin og antioksidanter enn de sortene som ble dyrket for eksempel 30 år tilbake. 

Solbæret har blitt sammenlignet med andre frukt- og bærsorter og forskere har funnet at nivået av antocyaner, som kommer fra det mørke fargestoffet i solbæret, er spesielt høyt i solbær. Antocyaner (se faktaboks) er en undergruppe av antioksidanter og kobles ofte til mat med flere helsefremmende effekter. Slike matvarer, som regel frukt og grønnsaker med sterke farger, kan bidra til å beskytte hukommelse, forsinke aldringstegn, motvirke betennelser og beskytte hjertet. 

Antioksidantinnholdet i solbær er 500-700 mg per 100 g ferske bær, og solbær havner med det på en sjetteplass på UiOs liste over mat med høyt antioksidantinnhold. Over troner blåbær, krekling, granatepler, valnøtter og nyper.

MYE KRAFT FRA SMÅ BÆR: Bestill Medox i dag og få én måneds forbruk gratis!

Hvor får jeg tak i solbær? 

Antocyanrike bær som solbær kan være vanskelig å få tak i, særlig på daglig basis gjennom hele året. Det veganske helseproduktet Medox inneholder høykonsentrerte solbær, og kan derfor være et godt supplement for deg som ønsker å gi immunsystemet støtte med det beste fra dette bæret.

Tidligere bestod Medox av norske solbær, men fordi forbruket har steget får vi ikke lenger tak i nok bær her til lands. En god løsning på dette er å importere solbær fra New Zealand. Disse bærene inneholder faktisk mer antocyaner enn de norske! I tillegg inneholder Medox antocyaner fra nordiske viltvoksende skogsblåbær. Det er vitenskapelig bevist at slike blåbær kan bidra til å normal blodsirkulasjon og en bedre kolesterolbalanse.  

Blåbær styrker solbærets effekt

Blåbær inneholder for øvrig hele 15 antocyaner og solbær fire, hvorav to er felles. Disse to er det absolutt flest av i bærene, og er også antocyanene som forskningen tilsier har mest innvirkning på helsen vår. Kombinasjonen av det beste fra blåbær og solbær er noe av det som gjør Medox unikt. 

Tar du to kapsler med Medox per dag får du i deg et antall antocyaner tilsvarende to never friske viltvoksende skogsblåbær og to never med solbær. Med Medox er det enkelt å investere i sin egen helse, slik blant andre Reidun Kvie (73) har gjort.

– Jeg er helt avhengig av Medox, sier hun og ler.

Tidligere var Kvie plaget av dårlig immunsystem, men det ble bedre etter at hun begynte med bærkapslene fra Medox i 2011.

– Så fort jeg kjenner en antydning til irritasjon i halsen tar jeg kapslene. Da forsvinner symptomene med én gang. Jeg sier at alle må bruke Medox , forteller 73-åringen.

BESTILL MEDOX I DAG – FÅ DIN FØRSTE PAKKE GRATIS

Fakta: 

  • Antioksidanter er naturlige stoffer som beskytter cellene i kroppen vår mot såkalte frie oksygenradikaler, eller senker hastigheten på oksidasjonen av andre kjemiske stoffer.
  • Flavonoider er en undergruppe av antioksidanter og polyfenoler, som ofte finnes i eller rett under skallet på frukt og bær. 
  • Polyfenoler er en undergruppe av antioksidanter og et kjemisk stoff som finnes naturlig i planter. Studier viser at polyfenoler har en rekke helsefremmende egenskaper.
  • Antocyaner er undergruppe av antioksidanter, som finnes i det mørke fargestoffet i blant annet bær og frukt. 

Det er viktig med et variert og balansert kosthold i tillegg til en sunn livsstil.


*NB! Juridiske begrensninger i markedsføring av kosttilskudd pålegger oss å fjerne påstander om medisinske helseeffekter. Intervjuobjektets uttalelser kan derfor ha blitt noe omskrevet.

Les mer om:


Medox med blåbær og solbær, som inneholder antocyaner, har flere dokumenterte helseegenskaper:

Blåbær bidrar til:
  • Å beskytte cellene mot oksidativt stress
  • Øynenes normale funksjon og synsevne
  • Blodkarenes normale funksjon og normal blodsirkulasjon
  • Et balansert kolesterol
Solbær bidrar til:
  • Immunsystemets normale funksjon
  • Musklenes normale funksjon