Hva inneholder en kapsel Medox?

En Medox-kapsel inneholder 210 mg foredlet konsentrat av blåbær og solbær, hvorav hele 80 mg rene antocyaner - halvparten fra ville skogsblåbær fra de Nord-Svenske skoger og halvparten fra solbær fra New Zealand.
Ingredienser: Konsentrat av blåbær (Vaccinium myrtillus) og solbær (Ribes nigrum), maltodekstrin (av mais), vegetabilske kapsler (av cellulose), sitronsyre (stabilisator). Hver eske inneholder 30 kapsler.

Om blåbærene

I Nord-Sverige vokser enorme mengder av naturens ville blåbær. Herfra kommer blåbærene som brukes i produksjonen av Medox-kapsler. I løpet av de siste 15 årene har vi opprettet kontakter innen svensk bærindustri i Norrland og får bærene fra dem. Vi besøker leverandørene årlig, og kontrollerer at de følger gjeldende regler når det gjelder lønn, arbeidsforhold osv. 

Om solbærene

Solbærene som brukes i Medox-produksjonen kom opprinnelig fra Norge. De siste årene har vi, på grunn av økende behov for solbær, etablert en pre-prosess på New Zealand. Her finnes verdens fremste ekspertise på solbær. Solbærene fra New Zealand er også sunnere enn de norske da de er utsatt for sterkere sollys og dermed har større mengder antocyaner i skallet, som beskytter bæret.

80 mg antocyaner

En Medox-kapsel tilsvarer ca 2 store never blåbær og solbær. Fruktosen fra bærene følger ikke med i Medox, kun fargemolekylene (antocyanene) fra bærets skall og fruktkjøtt. Antocyan-innholdet varierer fra bær til bær, avhengig av mengde sol de har vært utsatt for og hvor mye regn det har vært, men du kan være sikker på at en en Medox- kapsel alltid inneholder 80 mg antocyaner, uansett hvor mange bær vi må bruke for å få rett mengde.

Maltodekstrin

Vi bruker maltodekstrin fra ikke-genmodifisert europeisk mais (non-GMO). Vi bruker altså ikke hvete, som betyr av personer med cøliaki/glutenintoleranse kan bruke Medox.

Sitronsyre

Sitronsyre er en svak organisk syre som blant annet finnes i sitrusfrukter. Den er også å finne i en rekke frukter og grønnsaker, og vår egen kropp danner også sitronsyre, som en del av et normalt stoffskifte. Sitronsyre er et naturlig konserveringsmiddel, og er mye brukt som surhetsregulerende middel i ulike næringsmidler. Alle antocyan-molekyler er såkalte salter og må derfor ha et mot-ion. Vi bruker sitronsyre som et mot-ion (stabilisator) på antocyanmolekylet, så det aller meste av sitronsyren er bundet. Vi bruker industrielt fremstilt sitronsyre, som er godkjent i EU for bruk i mat. 

Fant du ikke det du lurte på?

Vi er her for å hjelpe deg. Bruk vårt skjema for å sende oss en henvendelse.