Kapsler

Historien

Det forskningsbaserte selskapet MedPalett holder til i Sandnes, Rogaland og har produsert og sendt ut Medox til titusener av helsebevisste nordmenn siden år 2000. Vi har patentert en produksjonsprosess som ivaretar antocyanene som finnes i viltvoksende blåbær og solbær for å sikre et optimalt opptak, og en maksimal virkning i kroppen.

Grunnforskningen ved universitetet i Bergen

Første gang vi fullt ut forstod kraften som fins i blant annet blåbær og solbær var da vi i 1998 fikk besøk av professor Øyvind M. Andersen ved Universitetet i Bergen. Forskerteamet hans hadde kartlagt mer enn 5 000 substanser fra planteriket. Forskningen i Bergen vurderte artenes helsebringende egenskaper. En type molekyler skilte seg fra de andre, nemlig antocyaner. Antocyaner er naturens blå, fiolette og røde fargestoffer som gir farge til blåbær, solbær, bjørnebær og jordbær, for å nevne noen.

Fra Bergen til Sandnes

I samråd med forskerne i Bergen ble det besluttet at Biolink Group med gründeren Sjur Svaboe i bresjen, skulle forske videre på disse antocyanene ved Hanabryggene Teknologisenter i Sandnes. Målet var å utvikle et kommersielt folkehelse-produkt.

Patentert høykvalitets produksjonsprosess

Vi gikk umiddelbart i gang med det mange mente var en helt umulig oppgave: Å hente ut antocyanene, selve de helsefremmende virkestoffene, fra viltvoksende blåbær og solbær, og konsentrere innholdet i en kapsel. Alt uten at noen av antocyanenes egenskaper gikk tapt underveis. Tvert imot, egenskapene skulle heller forsterkes gjennom ekstremt mye helsemolekyler og et effektivt opptak i cellene. Som de første i verden klarte vi dette i 1999, og allerede i 2000 startet produksjonen og salget av Medox-kapselen.

Vår produksjon er underlagt Mattilsynet. Kvalitetskontroll i våre laboratorier foregår så vel av råvarer, som gjennom hele prosessen frem til ferdigvarer. En streng kvalitetskontroll utført av høyt kvalifiserte fagfolk ved våre laboratorier er helt avgjørende for å fremstille Medox med de kvalitetskrav vi har satt. 

Produksjonssjef Eirik Carlsen:

"En streng kvalitetskontroll utført av høyt kvalifiserte fagfolk ved våre laboratorier er helt avgjørende for å fremstille Medox etter de kvalitetskrav vi har satt."

De sunne bærene

Både blåbær og solbær som råvare er tilgjengelige i store mengder på verdensmarkedet. Vi benytter oss kun av bær levert av seriøse leverandører og vi er medlem av Nätverket Bär i Sverige. I nord-Sverige vokser enorme mengder av naturens ville blåbær. Herifra kommer blåbærene som benyttes i produksjonen av Medox-kapsler.

Solbærene som benyttes i Medox-produksjonen kom opprinnelig fra Norge. Men, nå i den senere tid har vi, på grunn av stadig økende behov for solbær, etablert en pre-prosess for solbær-antocyaner i New Zealand. Her finnes verdens fremste ekspertise innen dyrking av høykvalitets solbær.

Forskning først

Medox bygger på årevis av forskning, og iherdig arbeid gjennom titusenvis av timer utført av dedikerte fagforskere. Uten forskningen ville ikke Medox eksistert. I løpet av de 20 årene Medox har vært på markedet har disse mørkeblå kapslene fascinert forskere i forskningsmiljøer over hele verden.

Medox ut i verden

I 2016 ble Medox kjøpt av det store Life science selskapet Evonik Nutrition & Care. Oppkjøpet bekrefter det seriøse arbeidet bak produktet. Samtidig vil langt flere mennesker i flere land nå endelig få tilgang på de helsebringende kapslene. Evonik Nutrition & Care satser stort på å markedsføre Medox på verdensbasis under kategorien nutraceuticals.

Selv om Medox i dag er eid av et utenlandsk selskap, lages kapselen fortsatt i Sandnes. I laboratoriet, og med et dedikert blikk på alt som foregår, finnes fortsatt Medox opprinnelige opphavsmenn, blant andre Sjur Svaboe og forskningssjef Einar Bakstad.

Vår visjon

Fra dag én har vi hatt et overordnet mål med Medox: å bidra til at så mange som mulig får en god hverdagshelse. At merkevaren Medox i dag defineres som et nutraceutical understreker seriøsiteten vår, og vår visjon om å bidra til bedre folkehelse.