Når er blåbær modne?

Bærene som blir omtalt som naturens egen medisin, er fulle av viktige næringsstoffer som antioksidanter, og er et svært godt alternativ for dem som vil leve sunt. Mange kombinerer en tur i skogen med plukking av blåbær, men når er de modne?

Mange velger den enkle løsningen og tar seg en tur på butikken for å kjøpe blåbær. Disse bærene er kjent som amerikanske blåbær eller hageblåbær, og selv om de inneholder både vitaminer og antioksidanter, har de et stykke igjen til de viltvoksende skogsblåbærene.

Å plukke blåbær i den norske naturen er helt gratis, og fordi de vokser mer eller mindre overalt i skogen er de også lette å finne. Benytter du deg av blåbærplukker går det relativt fort. I tillegg til at du får fylt opp lageret, får du en frisk tur i naturen og en liten trim. Tar du med deg familie eller venner, kan blåbærplukking være en hyggelig aktivitet dere gjør sammen.

Modne blåbær

Den norske blåbærsesongen er relativt kort, og varierer noe fra år til år. Den regnes å være fra midten av juli til slutten av august/ begynnelsen av september, men avhengig av hvordan sommerværet har vært og om du er i lav- eller høylandet, kan dette variere.

Dersom det har vært en kald sommer eller mye tørke, vil dette forsinke sesongen for blåbær. Har det vært en varm sommer med passende regnmengder, vil dette fremskynde sesongen. Blåbærene blir modne en til tre uker tidligere i lavlandet enn høyere opp i landet. Men dersom du ikke rekker blåbærsesongen her, kan du ta deg en kjøretur innover i landet og likevel få den med deg.

Fulle av viktige næringsstoffer

Å plukke blåbær selv vil lønne seg, da de ville skogsblåbærene inneholder 70 prosent mer antioksidanter enn de bærene du får kjøpt på butikken. Antioksidanter er kjemiske stoffer som beskytter cellene i kroppen vår mot såkalte frie oksygenradikaler, eller senker hastigheten på oksidasjonen av andre kjemiske stoffer.

I tillegg til antioksidantene i blåbær, som er vitamin C og E, inneholder blåbær også vitamin A, B1, B2, B3 og B9. Kalsium, jern, magnesium, sink, Omega-3 og fiber finnes det også en del av i blåbær ifølge Matvaretabellen.

Nå har du ingen grunn til å ikke ta deg en tur i skogen og plukke med deg 100 prosent økologiske og ikke minst veldig sunne blåbær.

 

Fant du ikke det du lurte på?

Vi er her for å hjelpe deg. Bruk vårt skjema for å sende oss en henvendelse.